Bugun...



DSP İstanbul 12. Olağan Kongresi Kağıthane’de Yapıldı

Demokratik Sol Parti (DSP) İstanbul 12. Olağan Kongresini Kağıthane Sadabat Hizmet salonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 12-11-2023 22:08:16 Tarih: 12-11-2023 21:28

DSP İstanbul 12. Olağan Kongresi Kağıthane’de Yapıldı

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, "Şimdi Demokratik Sol Parti, Mecliste ve iktidar kanadının yanındadır. Bundan sonra da bu gücümüzle yerel seçim çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz." dedi.

Aksakal, partisinin İstanbul İl Başkanlığının Kağıthane Belediyesi Sadabat Hizmet Salonu'nda gerçekleştirdiği 12. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Aksakal, Cumhuriyet'in kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, partilerinin kurucusu merhum Başbakan Bülent Ecevit ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için saygı duruşunda bulunduklarını söyledi.

Uzun ve meşakkatli sürecin sonucunda bir arada olduklarını belirten Aksakal, 2004 yılında görevini devrettiğinde Ecevit'in kendilerine söylediği "Önce Meclise girdik. Sonra solun birinci partisi olduk ve sonra Türkiye'nin birinci partisi olduk. Üç kez koalisyon hükümetlerinde yer aldık. Ancak Demokratik Sol Partiyi tek başına iktidara getiremedik. Bunun birçok sebebi var. Ama bugünlere gelebilmek için köy köy, mahalle mahalle, kapı kapı dolaştık, sizler de köylünün ayağına, işçinin ayağına giderek yeniden iktidara geleceksiniz. Buna yürekten inanıyorum. Biz sana mecburuz DSP, Türkiye sana mecbur DSP." sözlerini aktararak "O günden bugüne Ecevit'in hayalini kendi idealiyle ve hayaliyle birleştiren onu her zaman canlı tutan sizlerdiniz. İşte bugün burada bunun tezahürünü görüyoruz. Sizlere bu dirayetinizden, bu inanç ve kararlılığınızdan dolayı bir kez daha şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

DSP'nin seçimlerdeki duruşu ve ilkelerinden bahseden Aksakal, "2023 seçimlerinde, ABD'nin işaret ettiği değil, kendi doğrularımız istikametinde emperyalizme karşı duruşunu açıktan ortaya koyan bir ittifakın içerisinde bulunmayı tercih ettik. Hayalleri yıkılanlar olduysa da demokratik solcuların umutları yeniden yeşerdi. Geleceğe dair hayalleri bir anlam kazandı. Bir düsturumuz var, 'siyaset Ankara'da yapılır, siyaset Mecliste yapılır, siyaset iktidarda yapılır' diye. Biz bu formülü hayata geçirdik. Şimdi Demokratik Sol Parti, Mecliste ve iktidar kanadının yanındadır. Bundan sonra da bu gücümüzle yerel seçim çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

31  Mart 2024'teki yerel seçimlere doğru partililere psikolojik baskılar uygulanacağını ifade eden Aksakal, şunları kaydetti:

"Demokratik Sol Parti öncelikle 2019 seçimleri çıtasını koruma duygusuyla seçimlere katılacaksa, 7 belediyesi ve bunun yanında birkaç noktamız var, bunlar bizim kırmızıçizgimiz, bunlar hiçbir tartışmaya fırsat vermeden adaylarımızın olacağı yerler. Ve 2024 seçimlerinden öngördüğümüz o başarı seviyesini yakalamak olacak. Alınacak sonuçlarla önümüzdeki dönemin iktidar yapısı da ana muhalefet yapısı da bu ittifakı oluşturan partilerin içinden çıkacak, bunu artık gördük. Bu durumda 1 Nisan 2024'ten itibaren ilk hedefimiz 2028 milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimleri olacaktır."

Türkiye'nin dünya konjonktüründe çok önemli ve sıkıntılı bir lokasyonda yer aldığına dikkati çeken Aksakal, Gazze'de yaşananlara ilişkin de "Gazze'de yaşananlar sıradan bir işgal, sıradan bir soykırım girişimi olayı değildir. Amerika Birleşik Devletleri'nin bu bölgede ortaya koyduğu düşüncesinin son noktasını gerçekleştirme girişimleridir. Yine bu bölgenin sahibi ve koruyucusu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir." dedi.

DSP Genel Başkanının konuşmasının ardından kürsüye gelen DSP İstanbul İl Başkanı Çidem Mercan şunları dile getirdi. 

Mercan " 

Bülent Ecevit’in güzel bir sözü ile başlamak isterim.

 "Mücadelenin güçlüklerini göze alamayanlarla yollarımız ayrıldı." Demokratik sol söylemi bir partiyle hayata döndürmek isterken sarf ettiği bir cümleydi. Partimiz, darbe sonrası yasaklı olan Bülent Ecevit'in yerine eşi Rahşan Ecevit tarafından 14 Kasım 1985'te kuruldu

29 Aralık 1986 tarihinde, SODEP-HP birleşmesinden sonra partiden kopan milletvekillerinin kurduğu 'hülle partisi' Halk Partisi kendini feshederek DSP'ye katıldı. Böylece DSP, 25 milletvekiliyle TBMM'ye girmiş oldu.

6 Eylül 1987'de eski siyasetçilerin önündeki siyaset yasağı kalkınca DSP'nin başına Bülent Ecevit geçti. Bülent Ecevit'in liderliğinde girilen 29 Kasım 1987 seçimlerinde parti %8.53'lük bir sonuç aldı fakat TBMM dışında kaldı.

7 Mart 1988'de Necdet Karababa Genel başkan oldu. 15 Ocak 1989'da Bülent Ecevit partililer tarafından liderliğe yeniden getirildi. Bu dönemin ardından 1989 yerel seçimlerinde DSP % 9,09 oy aldı, 1991 genel seçimlerinde ise %10.75 oy alarak TBMM'ye 7 milletvekiliyle girdi. Ecevit de Zonguldak milletvekili olarak yeniden Meclis'e girdi.

DSP’nin oyları 1995 erken genel seçimlerinde % 14.64’e, milletvekili sayısı 76’ya yükseldi ve Demokratik Sol Parti solun en büyük partisi konumuna geldi. 6 Mart 1996'da Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisi, Demokratik Sol Parti'nin dışarıdan desteğiyle ANAYOL Hükümeti kuruldu.

28 Şubat süreci ile birlikte; Demokratik Sol Parti, Anavatan Partisi ve Demokrat Türkiye Partisi ile 30 Haziran 1997'de Mesut Yılmaz'ın başbakanlığında kurulan ANASOL-D Hükümeti'nde yer aldı. Bülent Ecevit de 18 yıllık aradan sonra başbakan yardımcısı olarak yeniden hükûmete girdi. 25 Kasım 1998'de Mesut Yılmaz için verilen gensoru önergesi TBMM'de kabul edildi ve Yılmaz başbakanlıktan istifa etti.

Ecevit, DSP Genel Başkanı iken 1999-2002 arasında başbakanlık yapmıştır. 11 Ocak 1999'da ülkeyi seçime götürmek için, diğer partilerin de üzerinde anlaşması üzerine Demokratik Sol Parti tarafından bir azınlık hükûmeti kuruldu. Bülent Ecevit yaklaşık 20 yıl aradan sonra, dördüncü kez başbakanlık koltuğuna oturdu. 18 Nisan 1999 Seçimlerinde DSP oylarını yüzde 14.65'ten yüzde 22,19'a çıkardı ve birinci parti oldu. DSP, ANAP ve MHP ile birlikte 57. Türkiye Hükûmeti kurdu.

DSP, üçüncü kez hükûmette yer alırken, Bülent Ecevit de siyasi yaşamında beşinci kez Başbakanlık görevini üstlenmiş oldu. 29 Nisan 2001'de yapılan DSP 5. Olağan Büyük Kurultayında Bülent Ecevit 963 oyla yeniden genel başkan seçildi. Ecevit, 4 Mayıs 2002 tarihinde aniden rahatsızlanarak Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'ne kaldırıldı ve 26 saat süren gözetimin ardından taburcu edildi. Bir süre evinde dinlenen Bülent Ecevit, 17 Mayıs'ta yeniden hastanede tedavi altına alındı ve 11 gün burada kaldı. Bu süreçte, Ecevit'in ilerleyen yaşı ve rahatsızlığı nedeniyle genel başkanlığı ve başbakanlığı devam ettirmesine karşı çıkanlar parti içinde bir bölünmeye neden oldu.

Yaşanan süreçte, 8 Temmuz 2002'de 128 milletvekili bulunan DSP'nin sandalye sayısı iki hafta içinde yarı yarıya düşerek 64'e indi. Böylece, DSP Meclis'teki en çok milletvekili bulunan parti konumundan dördüncü parti durumuna geldi. DSP'de yaşanan istifalardan sonra 57. Hükümet TBMM'deki güvenoyu için gereken koltuk sayısının altına indi.[19] Koalisyon hükûmetinin geleceğinin tehlikeye girmesi üzerine, koalisyonun en büyük ortağı haline gelen MHP'nin lideri Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısı ile TBMM, 31 Temmuz'da, seçime 1 buçuk yıl olmasına rağmen erken genel seçimin 3 Kasım 2002 tarihinde yapılmasını kararlaştırdı. Üçlü koalisyon hükûmeti sırasında yaşanan ekonomik krizin etkileri yeni yeni sarılmışken ve yapılan reformların olumlu sonuçları henüz hissedilmemişken gidilen erken seçim sonucunda DSP ve diğer koalisyon ortakları yüzde 1,22 oy ile seçim barajını geçemedi.

DSP, 12 yıl aradan sonra yeniden TBMM'de temsil edilmeye başlandı. DSP siyasi yelpazede merkez solda yer alan, parlamenter düzene ve anayasaya bağlı olan Ecevitçi demokratik sol bir partidir.

Sayın Genel Başkanım, divan kurulu üyelerimiz, Genel başkan yardımcılarımız, Parti meclis üyelerimiz,  il başkanlarımız, ilçe başkanlarım, yönetim kurulu üyelerimiz, vefakar cefakar üyelerimiz, değerli basın mensupları, değerli misafirlerimiz,

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği yolda hiç sapmadan yürüyen, Ebedi genel Başkanımız Ecevit’in halkçılık temelinde demokratik ve sol ideolojisinden hiç taviz vermeden kararlı adımlarla yürüyen değerli arkadaşlarım,

Hepinizi sevgi ile kucaklıyorum ve buradan ebediye uğurladığımız tüm partilerimizi anıyorum. Nuri Altın’ı, Süleyman Sargın’ı, Ve annem Serpil Mercan’ı çok üzgünüm anne delege sayıları azaldı diye ilçe kongresinde delege yazamadığımız için çok üzgünüm. Kasım ayları duygularımızın karıştığı bir ay Atamızı, Ecevit’imizi ebediyete uğurladığımız ay, Diğer yandan ise 14 Kasım Partimizin kuruluş yıldönümü. Partimiz 38 yaşında hepimizin evladı gibi gördüğü Partimiz.

Bu gün oylarınızla seçeceğiniz yönetim ve disiplin kurullarında görev alacak değerli üyelerimiz bu günden başlayarak yarın ülkeyi yönetme görevi üstlenecek kadroların ana nüvesi olacaktır.

Görevde olduğumuz. Ay boyunca İstanbul’da örgütlü olduğumuz ilçe sayısı arttırma gayretinde olduk. Kongrelerimizi yaparak, örgütlerimizi diri tutma çabasında olduk. Partimizde gençlere önem vererek ilçe başkanlarımızı ve yönetimlerini yaş ve mesleklere göre harmanlayarak baştan kurmaya gayret ettik. Örgüt içi eğitimlerimiz ilçe bazında yaptık hatta pandemi döneminde online seminerler düzenledik.Toplantılarımızı atlamadan yapmak istedik, büyük fedakarlıklarla ayakta olan ilimiz ve ilçelerimiz yönetimlerine teşekkür ederim.

Birçoğunuzun fark ettiği gibi ülke ekonomik zorluklar içindedir. İstihdam sıkıntımız vardır, yurt sorunumuz vardır, ulaşım ve kira yükselişlerindeki acayip artış problemleri vardır. Savaş tüm şiddeti ile devam etmesi ise insanlık suçudur. Ve yaşamsal tehdittir. İstanbul’un nüfusu 15.907.951 olarak açıklanmıştır.  Bu pek çok Avrupa ülkesinden fazla bir nüfustur. İstanbul’da bir uçtan bir uca gitmek farklı gün ve saatlerde beş saati bile bulabilmektedir.

İnsanların beklentilerinin değişmesi yönetimsel bazı değişikliklerin olmasını gerektiriyor. Bazen küçücük bir değişiklik çok büyük yankılar yapabilir. İstanbul metropol demiştik; güvenlik sorunu, yapılaşma sorunu, ulaşım sorunu, Eğitim sorunu ve içinde barındırdığı okullaşma sorunu, sağlık, çevre sorunu, alt yapı sorunları her zaman olan ve dengesiz nüfus artışı olması halinde büyüyen ve yaşam kalitesini etkileyen sorunlardır

Sanatsal faaliyetlerin artması gerekmektedir, Ormanı ağaç olarak görüyoruz doğrudur ama Ormanlar içinde yaşayan canlılarla birlikte yaşam birliğidir bir bütündür. Evsizlik çok yakında büyüyecek. Evlerinden atılan insanların barınma sorunları vardır. Yaşlıların huzurevleri yetersizdir. Hele bir de bakım evine ihtiyaç varsa özel bakımevlerinde kalmak neredeyse imkânsızdır. Devlet bakımevleri de yetersidir.

Aslında Demokratik Solun Halk için var olması bütün bu olayları da kapsar. Kız çocuklarının okuması ve meslek sahibi olması, özgüvenli bir insan olarak kimseye muhtaç olmadan yürümesi isteğimiz Kadınların haklarına sahip çıkması isteğimizdir Çocuklarımız istedikleri takdirde devlet okullarında rahatça okumaları, yurt sorununun aşılması isteğimizdir. Yaşlılarımızın huzurla yaşamaları canı çektiği şeyleri yiyebilecek maddi güçleri olması, isteğimizdir. İşçinin sendikal haklarını bilmesi, sendikaların işçi hakları için kurulduklarını unutmaması,

İşverenin maaşları nasıl ödeyeceğim diye düşünmeden yatırım yapabilmesi ve üretmesi isteğimizdir. Siyaset bireyselleştirilemeyecek kadar mühimdir. Parti ideolojisi ile yaşar Parti üyeleri, ideolojilerini gerçek olsun diye çalışır- yönetimler ise bayrak yarışıdır. Ama her görev her insan için değildir.  Görevi alan hazmederek yürüyebilmelidir ya da sendeletmeyecek kadar görev verilmelidir belki de…

Parti üyeliği ekip işidir. Ekip ise birlik beraberlik işidir. Güven işidir. Güven ise kaybedilmeyecek kadar kıymetlidir. Biz parti üyeleri ve yönetimleri olarak – elini haklı talep yani yardım için bize uzatanlara uzatamazsak kıymeti kalmıyor. Siyaset toplum için yapılır. Hak, hukuk adalet için yapılır. DSP’liler halkın içinden insanlardır.

DSP’liler birbirine kenetlenmiş kardeşçe sarılmış yürekleri alınları kadar açık dürüst insanlardır. Ve biz bugün seneler sonra ulusalcı, halkçı ve milliyetçi duruşundan taviz vermeyen Bülent Ecevit’in evlatları olarak, bizzat bu değerler için bedel ödemiş, Ecevit’imizin il başkanı, yani öğrencisi olan genel Başkanımızla bütün bu değerleri korumak ve bütün bu değerleri büyüterek yaşatmak için yürüyoruz.

Biz değerlerimize sarıldıkça toplumsal hedeflerimize ulaşacağız. İçimizde on binlerce genç Ecevit vardır. Seçim pek yakındadır. Bu ülke önümüzdeki bir yıl içinde çok farklı bir gündemi konuşur olacaktır.

Buradaki delege arkadaşlarım bilmeli ki hepiniz yeni örgütlenecek ilçelerin yönlendiricisi olacaksınız, belediye meclis üye adaylarımız sizlerden çıkacak, belediye başkan adaylarımız sizlerden çıkacak, milletvekili adaylarımız sizlerden çıkacaktır. Genel merkezde, görev alacak kadro buradan çıkacaktır. Halkın umudu burada, başaracağımızdan hiç kuşkum yok, pırıl pırıl kadrolar burada bulunmaktadır.

Türkiye’nin kurtuluşu DSP İLE YANİ bu kadroların başarısı ile mümkündür. Başka çaremiz, başarmaktan başka bir seçeneğimiz yoktur. Biz burada tüm İstanbul il örgütü olarak yeni dönem yeni hedeflerle yürüyen, Partimizi yok sayanlara inat o meclise girmiş olan, etkide kalmadan her şeyin doğrusunu o yüce kürsüden haykıran Genel başkanımızla birlikteyiz.

İşte size takdim etmekten onur duyduğum çalışma arkadaşlarım, benim kardeşlerim. “Doğru yapılan işlemleri, özellikle ülkenin ve milletin yararına olan kararları, uygulamaları, yatırımları desteklemek mecburiyetimiz var. Bu ülke hepimizin, bu devlet hepimizin, iyi yapılan şeylere tabii ki iyi diyeceğiz. Türkiye çok güçlü ve zengin bir ülke.

SİYASETÇİ SORUN ÜRETEN DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETENDİR

ŞİKÂYET EDEN DEĞİL İDEOLOJİK HEDEFE YÜRÜYENDİR.

İNSANLARI DÜŞMAN OLARAK DEĞİL KARDEŞ OLARAK GÖRENDİR

Haydi, kolları sıvıyoruz, hepinize kolay gelsin, hepinizi sevgiyle kucaklıyor, saygıyla selamlıyorum" dedi. 

Gerçekleştirilen kongrede yeniden Çiğdem Mercan DSP İstanbul İl Başkanı seçildi.

Kongreye DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, DSP İstanbul İl Başkanı Çiğdem Mercan, DSP Kağıthane İlçe Başkanı Ekrem Şİt, Önceki Dönem il ve İlçe Başkanlarının yanısıra partililer katıldı. 

 




Bu haber 663 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 30 26 1 3 68 20 81 +48
2 Fenerbahçe 30 25 1 4 79 25 79 +54
3 Trabzonspor 30 15 11 4 51 40 49 +11
4 Beşiktaş 30 14 12 4 40 36 46 +4
5 Kasımpaşa 30 12 11 7 53 55 43 -2
6 Başakşehir FK 30 12 12 6 38 35 42 +3
7 Çaykur Rizespor 30 12 12 6 36 47 42 -11
8 Antalyaspor 30 10 9 11 35 33 41 +2
9 Adana Demirspor 30 9 9 12 46 39 39 +7
10 Alanyaspor 30 9 9 12 38 42 39 -4
11 Sivasspor 30 9 10 11 36 43 38 -7
12 Samsunspor 30 10 14 6 35 41 36 -6
13 Kayserispor 30 10 11 9 36 43 36 -7
14 MKE Ankaragücü 30 7 11 12 36 39 33 -3
15 Hatayspor 30 7 11 12 36 40 33 -4
16 Konyaspor 30 7 11 12 31 42 33 -11
17 Gaziantep FK 30 8 15 7 34 44 31 -10
18 Fatih Karagümrük 30 7 14 9 34 38 30 -4
19 Pendikspor 30 7 15 8 34 61 29 -27
20 İstanbulspor 30 3 20 7 22 55 13 -33
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 27 21 5 1 64 23 64 +41
2 Göztepe 27 17 5 5 45 15 56 +30
3 Sakaryaspor 27 13 6 8 41 28 47 +13
4 Çorum FK 27 13 8 6 44 28 45 +16
5 Kocaelispor 27 13 8 6 39 31 45 +8
6 Bodrumspor 27 12 7 8 35 19 44 +16
7 Boluspor 27 12 8 7 26 28 43 -2
8 Bandırmaspor 27 11 8 8 37 24 41 +13
9 Gençlerbirliği 27 10 7 10 31 26 40 +5
10 Erzurumspor FK 27 10 7 10 26 21 37 +5
11 Ümraniyespor 27 9 12 6 32 39 33 -7
12 Keçiörengücü 27 8 11 8 24 33 32 -9
13 Manisa FK 27 7 10 10 33 33 31 0
14 Şanlıurfaspor 27 6 12 9 23 30 27 -7
15 Tuzlaspor 27 7 14 6 26 43 27 -17
16 Adanaspor 27 8 16 3 21 40 27 -19
17 Altay 27 5 19 3 12 55 15 -43
18 Giresunspor 27 2 21 4 12 55 7 -43
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 29 21 4 4 66 24 67 +42
2 Van Spor FK 29 19 5 5 48 29 62 +19
3 Bucaspor 1928 29 17 3 9 42 18 60 +24
4 1461 Trabzon FK 29 16 6 7 54 30 55 +24
5 Yeni Mersin İdman Yurdu 30 15 6 9 42 25 54 +17
6 Ankaraspor 30 13 6 11 38 26 50 +12
7 Ankara Demirspor 29 13 12 4 34 31 43 +3
8 Karacabey Belediye Spor 30 11 10 9 30 27 42 +3
9 Beyoğlu Yeniçarşıspor 29 12 13 4 33 29 40 +4
10 Diyarbekir Spor 29 11 11 7 32 29 40 +3
11 Hes İlaç Afyonspor 29 8 11 10 18 28 34 -10
12 Kırklarelispor 30 8 12 10 22 34 34 -12
13 Nazilli Belediyespor 30 10 13 7 35 49 34 -14
14 Altınordu 29 7 12 10 32 30 31 +2
15 Serik Belediyespor 30 7 13 10 23 33 31 -10
16 Zonguldak Kömürspor 29 7 15 7 28 48 25 -20
17 Kırşehir Futbol SK 30 5 19 6 27 57 21 -30
18 Bursaspor 29 5 16 8 22 48 20 -26
19 Adıyaman FK 29 3 21 5 19 50 14 -31
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 22 17 1 4 45 10 55 +35
2 Aliağa Futbol A.Ş. 23 16 0 7 40 11 55 +29
3 52 Orduspor FK 23 12 6 5 30 21 41 +9
4 Ayvalıkgücü Belediyespor 23 11 6 6 28 19 39 +9
5 Edirnespor 22 10 8 4 35 22 34 +13
6 K.Çekmece Sinopspor 23 9 8 6 33 23 33 +10
7 İnegöl Kafkas GK 22 8 6 8 23 23 32 0
8 Artvin Hopaspor 22 8 7 7 29 20 31 +9
9 Mardin 1969 Spor 22 9 9 4 28 24 31 +4
10 Karabük İdmanyurdu Spor 22 8 10 4 20 31 28 -11
11 Talasgücü Belediyespor 23 8 13 2 24 36 26 -12
12 Gümüşhanespor 23 4 10 9 16 34 21 -18
13 Kırıkkalegücü FK 22 5 12 5 13 29 20 -16
14 Malatya Arguvanspor 22 2 16 4 9 35 10 -26
15 Tarsus İdman Yurdu 22 2 17 3 15 50 9 -35
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 03/04/2024 Antalyaspor vs MKE Ankaragücü
 03/04/2024 Başakşehir FK vs Beşiktaş
 03/04/2024 Fenerbahçe vs Adana Demirspor
 03/04/2024 Galatasaray vs Hatayspor
 03/04/2024 Gaziantep FK vs Alanyaspor
 03/04/2024 İstanbulspor vs Çaykur Rizespor
 03/04/2024 Kayserispor vs Kasımpaşa
 03/04/2024 Konyaspor vs Trabzonspor
 03/04/2024 Samsunspor vs Pendikspor
 03/04/2024 Sivasspor vs Fatih Karagümrük
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 02/04/2024 Keçiörengücü vs Çorum FK
 02/04/2024 Şanlıurfaspor vs Sakaryaspor
 02/04/2024 Boluspor vs Gençlerbirliği
 02/04/2024 Manisa FK vs Bodrum FK
 03/04/2024 Tuzlaspor vs Ümraniyespor
 03/04/2024 Adanaspor vs Eyüpspor
 03/04/2024 Altay vs Bandırmaspor
 03/04/2024 Kocaelispor vs Göztepe
 04/04/2024 Erzurumspor FK vs Giresunspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 23/03/2024 Altınordu vs Esenler Erokspor
 23/03/2024 Ankara Demirspor vs Zonguldak Kömürspor
 23/03/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor vs 1461 Trabzon FK
 23/03/2024 Bursaspor vs Kırklarelispor
 23/03/2024 Nazilli Belediyespor vs Hes İlaç Afyonspor
 24/03/2024 Adıyaman FK vs Serik Belediyespor
 24/03/2024 Ankaraspor vs Diyarbekir Spor
 24/03/2024 Bucaspor 1928 vs Kırşehir Futbol SK
 24/03/2024 Karacabey Belediye Spor vs Van Spor FK
 24/03/2024 Bucaspor 1928 - Kırşehir Futbol SK Bucaspor 1928 ligde evindeki son 13 maçında hiç kaybetmedi  Bucaspor 1928 yenilmez
 24/03/2024 Adıyaman FK - Serik Belediyespor Adıyaman FK ligdeki son 14 maçında hiç kazanamadı  Serik Belediyespor yenilmez
 24/03/2024 Ankaraspor - Diyarbekir Spor Ankaraspor ligde evindeki son 15 maçında hiç kaybetmedi  Ankaraspor yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 23/03/2024 İnegöl Kafkas GK vs 52 Orduspor FK
 23/03/2024 Kepezspor FAŞ vs Artvin Hopaspor
 24/03/2024 Aliağa Futbol A.Ş. vs Tarsus İdman Yurdu
 24/03/2024 Edirnespor vs K.Çekmece Sinopspor
 24/03/2024 Gümüşhanespor vs Mardin 1969 Spor
 24/03/2024 Karabük İdmanyurdu Spor vs Talasgücü Belediyespor
 24/03/2024 Kırıkkalegücü FK vs Malatya Arguvanspor
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Henüz anket oluşturulmamış.
NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI