Bugun...


Polat’tan “Emeğimiz Kartal İçindir”
Tarih: 15-08-2023 15:33:12 Güncelleme: 15-08-2023 16:31:12 + -


Mert Polat, Kartal’daki basın mensuplarıyla kahvaltı da bir araya geldi. Düzenlediği kahvaltıda Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanlığı adaylığını açıkladı. Cumartesi günü 15:30’da partililerinin huzurunda adaylık açıklaması yapacağını belirten Polat: “Belediye Başkanı ile görüşmediğini, “belediyenin adayı” ifadesini de tam olarak anlayamadığını” söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 15-08-2023 15:33

Polat’tan “Emeğimiz Kartal İçindir”

CHP Kartal İlçe Kongresi 3 Eylül’de yapılacak. Şu ana kadar mevcut ilçe başkanı Süleyman Uzunok’un dışında Mert Polat da adaylığını ilan etti. Eğer başka aday çıkmazsa Kartallı delegeler; iki genç adaydan birini ilçe başkanı olarak seçecek. Mert Polat gerçekleştirdiği basın toplantısında hem genel siyasetten hem parti içi siyasetten bahsetti.

Mert Polat: “Hem Kılıçdaroğlu hem İmamoğlu ikisi de bizim değerimizdir”

Toplantıya özgeçmişinden bahsederek başlayan Mert Polat; “Seçim sürecinde CHP’nin Millet İttifakının haberini yapamayan, çok az yer veren yaygın medyaya bakıyoruz bugün hepsi CHP’nin kongre sürecini tartışıyor. Kemal Kılıçdaroğlu bizim değerimizdir. Ekrem İmamoğlu da bizim değerimizdir. Biz toplumun her kesimini kucaklayan, tarihi olarak da Cumhuriyetimizin en önemli değerlerinden biri olan partiyiz. Seçim sürecinde de Anadolu’da olduğu gibi herkesi kucaklamanın, her fikri barındırmanın, kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden mücadele etmenin yolundan gittik. Kazanamadık, o ayrı. Biz parti içinde yarışırız, demokratik hakkımızdır der; tartışırız ancak sahada yine omuz omuza mücadelemizi veririz. Biz tüzükler ve yönetmelikler üzerinden parti yönetiriz. Genel başkanımız da kim seçilirse, kim olursa o bizim baş tacımızdır. Ekrem İmamoğlu’na gelince partimizin en önemli figürlerinden biridir. İstanbul’u kazanan başkanımızdır. AK Parti’nin en çok korktuğu siyasi isimlerimizden biridir.  İnanıyorum ki partimizin geleceğinde de önemli bir yeri vardır”

Mert Polat: “Delegelere çağrımdır; çok çalışacağız”

Delegelere çağrıda bulunan Polat şöyle devam etti: “Yerel ölçekte meydanlarda yer alacağız. Kartal için çok ciddi bir yol izleyeceğiz. Kartal’a katkı projesi ve programları yapacağız. Delegelerimize en büyük çağrım şudur; çok çalışacağız. Ve inanıyorum ki örgütümüz çalışmak için bizi seçecek. Delegelerimiz, bizimle çalışmaya hazır olsunlar. Biz de onlara hizmet etmeye hazırız. Emeğimiz kartal içindir. “

Parti içi muhalefet olmadığını belirten Mert Polat, belediyenin adayı olmadığını söyledi. 416 delegenin tamamıyla görüştüğünü ifade etti.

Mert Polat: “Belediyenin adayı ifadesini anlayamıyorum!”

Polat şunları söyledi: “Siyasetin mayası insandır. Her insanın görüşü, fikri farklıdır. Birini beğeniriz, birini beğenmeyiz. Bu doğal bir süreçtir. Bizi beğenmeyen herkes komşumuzdur, Kartallıdır öncelikle. Anlayışla karşılarız. Farklı düşünebilir. Bunda hiçbir sıkıntı yoktur. Bu parti için muhalefet değil, fikir ayrılığıdır. Biz fikir bazlı siyaset yaparız. Dolayısıyla fikir ayrılıklarının olması çok doğaldır, normaldir. Her alanda ulaşılabilir olmak önceliğimiz.  Belediyenin adayı söylemine gelince; belediye siyaset kurumu ile aynı noktada değildir. Ben şu anda 416 delegenin tamamıyla görüşüyorum. Çok oy alırsam kazanacağım, alamazsam kaybedeceğim. Bu söze de bir anlam veremiyorum açıkçası. Herkes herkesi sevebilir ve destekleyebilir. Bu delegelerin içinde örgütümüzün seçtiği değer verdiği önemli isimler var biz kendimizi onlara iyi anlatırsak süreç böyle tamamlanmış olur” dedi ve konuşmasını sonlandırdı.




Bu haber 511 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI