Bugun...


Gençler Sokakları Temizledi, Fiyatları Denetledi
Tarih: 22-08-2023 10:17:43 Güncelleme: 22-08-2023 10:17:43 + -


Kağıthaneli gençler çöp kamyonunun arkasına geçip sokakları temizledi, zabıta olup fiyatları denetledi, bahçıvan olup çimleri biçti. Kağıthane Belediyesi'nin başlattığı proje ile gençler; belediyenin farklı birimlerinde görev alıp şehir çalışmalarını deneyimledi.

facebook-paylas
Tarih: 22-08-2023 10:17

Gençler Sokakları Temizledi, Fiyatları Denetledi

Gençler, uzaktan bakıldığında kolay gibi görünen ancak yaparken zorluğunu anladıkları şehir yönetimi işlerini bir bir deneyimledi. Bu deneyimleri Kağıthane Belediyesi tarafından başlatılan Deneyim Okulu projesi sayesinde yaşadılar ve bu süreçte birçok yeni deneyim kazandılar ve yeni arkadaşlar edindiler.Kimileri çöp kamyonlarının arkasına geçip sokakları temizledi, kimileri zabıta olarak görev alarak marketlerde fiyat denetimi yaptılar. Bahçe işleriyle ilgilenenler çim biçme işine katıldılar, bazıları ise ağır işlere yönelerek yol ve kaldırımları düzenlemeye yardımcı oldular. Deneyim Okulu projesine ilçedeki 16-23 yaş aralığındaki 500'den fazla genç katıldı. Bu projede gençler, şehir yönetiminin karmaşıklığını ve zorluklarını daha yakından tanıma fırsatı buldular.

Gençler, uzaktan bakıldığında kolay gibi görünen ancak yaparken zorluğunu anladıkları şehir yönetimi işlerini bir bir deneyimledi. Bu deneyimleri Kağıthane Belediyesi tarafından başlatılan Deneyim Okulu projesi sayesinde yaşadılar ve bu süreçte birçok yeni deneyim kazandılar ve yeni arkadaşlar edindiler.

Kimileri çöp kamyonlarının arkasına geçip sokakları temizledi, kimileri zabıta olarak görev alarak marketlerde fiyat denetimi yaptılar. Bahçe işleriyle ilgilenenler çim biçme işine katıldılar, bazıları ise ağır işlere yönelerek yol ve kaldırımları düzenlemeye yardımcı oldular. Deneyim Okulu projesine ilçedeki 16-23 yaş aralığındaki 500'den fazla genç katıldı. Bu projede gençler, şehir yönetiminin karmaşıklığını ve zorluklarını daha yakından tanıma fırsatı buldular.

Kağıthane Belediyesi tarafından başlatılan proje, gençlerin farklı işlerde deneyim kazanmalarını, yeni arkadaşlar edinmelerini, ekip çalışmasını sahada öğrenmelerini, farkındalıklarının gelişmesini, şehir yönetimine katkıda bulunmalarını ve şehre aidiyet duygusunu pekiştirmeyi amaçladı. Toplam dört hafta süren proje sonunda, gençler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Deneyim Okulu'na katılan gençlere sertifikalar verilirken, yapılan bir kura çekimi ile belirlenen isimlere elektrikli scooter, tablet, bilgisayar, telefon ve akıllı saatler gibi ödüller verildi.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, projeyi değerlendirirken şunları söyledi: ''Projemiz Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor ve birçok kuruma örnek oldu. Gençlerin sahada birebir işleri deneyimledikleri böylesi bir proje başka yerde bulunmuyor. Gençlerimiz hem deneyim kazandılar, hem yeni arkadaşlar edindiler, hem ödüller kazandılar, hem de unutamayacakları güzel anılar biriktirdiler. Her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Deneyim Okulu projemizin gençlerin eğitim ve sosyal hayattaki başarılarını artıracağına inanıyorum.''




Bu haber 173 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI