Bugun...


İlyas Dede Mezarı Başında Dualarla Anıldı
Tarih: 19-07-2023 13:20:45 Güncelleme: 20-07-2023 11:11:45 + -


İlyas Dede Muğla Milas'ta bulunan türbesi başında dualarla anıldı.

facebook-paylas
Tarih: 19-07-2023 13:20

İlyas Dede Mezarı Başında Dualarla Anıldı

Muğla Milas’ta yıllardır süren çalışmalar sonrasında bu yıl ilk etkinlik Dernek Başkanı Nergiz Süslü'nün katkılarıyla ve Derneği’nin çatısı altında gerçekleştirildi. Türkiye’nin her bir yanından katılan vatandaşlar türbenin bulunduğu konumu ve oraya yapılan çalışmalara hayran kaldı. Dört yıldır tek başına verdiği emek sonrası adını Türkiye’ye duyurabilmenin mutluluğunu yaşayan Süslü konuşmasında; öncelikle Didim Belediyesine etkinliğe verdiği destekten ötürü teşekkür etti. Süslü, "Bugün burada gerçekleştirdiğimiz etkinlik için ses sistemi masa sandalye ve ikramlıklar için Didim Belediyesi ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum." dedi ve Süslü şunları ekledi, "Bundan sonraki etkinliklerin de Söke Cem Evi Başkanı ve Didim Belediyesi'nden alınan destekle daha geniş bir kitleye ulaşarak daha güzel çalışmalar gerçekleştirmek için uğraşacağız. Pınarcık köyü muhtarına dört yıldır buraya ziyarete gelen vatandaşlarımıza göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Süslü, “ Dört yıllık süreçte bize yardımları dokunan sıcağın altında serinlemek için kamelyamızın yapımında emeği geçen sponsorlarımız Kemal Daştan, Murat Başol ve çevreci geri dönüşüm firması olan Rma sahiplerine şükranlarımı sunuyorum” dedi ve şunları ekledi. “İstanbul'dan etkinliğe katılmak için ulaşımda bizden desteğini esirgemeyen İYİ Parti Milletvekili Ersin Beyaz’a katkısından dolayı teşekkür ediyorum. Bekçi kulübesinin yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Tanıştığımız günden bugüne desteğini esirgemeye jandarma Komutanı Erhan ve karakol komutanı Hakan beye teşekkür ediyorum"dedi.

"Bizlerden desteğini hiç bir zaman esirgemeyen Derman Yaşlı Bakımevi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Köse, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mustafa Kul, İş İnsanı Seyit Kaya, şair Ozan, iş insanı Ali Özdemir, Fark Yapı firma sahibi Aykan & iTouch çiçek, Siyasetçi Orhan Maraba ve Yerel Basından basından Faruk beye, Alaattin beye, Oğuz beye, Avrasya Gazeteciler Dernek Başkanı Oğuzhan beye şükranlarımı sunarım” dedi.

 Daha sonra mikrofona İlyas dedenin tarihi hakkında kısa bir konuşma gerçekleştirmek üzere Profesör Doktor Coşkun Köker geldi.

Coşkun Köker, "1800'lü yıllarda Konya'nın Hadım ilçesinde doğan İlyas Dede gençlik yıllarında zeytin işçiliği yapmak için bölgeye gelip çalışmaya başladı. Nesli Horasan Erenlerinden olup babasının Bektaş dergahında eğitim aldığı söylenmektedir. Pınarcık köyünden bir hanımla evlenip burada yaşamaya başlayan İlyas Dede o dönemde kervanyolu güzergahı olan bölgeden geçen kervancılar, yolcular ve bölge halkının hastalıklarının şifa bulmalarında yardımcı olan İlyas Dede 1886 yılında vefat etmiştir. Vasiyeti üzerine Bala Gölü kenarına defnedilmiştir. Bizlerde kendi öz değerlerimize sahip çıkalım” dedi.

Ocak dedesi Yahya Aslantaş'ın duası sonrası kurban sahipleri Ekber Cansız /Fatma hanım /Seyit Kaya kurbanlarını ufalayarak etkinliği sonlandırdı.

Haber: Oğuz Nihat Hacıabdurrahmanoğlu




Bu haber 1217 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI