• BIST 100

    10643,67%0,64
  • DOLAR

    42,24% 0,05
  • EURO

    48,96% 0,05
  • GRAM ALTIN

    5586,79% -0,34
  • Ç. ALTIN

    9300,75% 0,00

Başkan Usta: “İstanbul İçin Kentsel Dönüşüm Bir Zorunluluktur”

17 Ağustos Depremi’nin yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, İstanbul için kentsel dönüşümün tek çare olduğunu belirterek, vatandaşlara bir kez daha kentsel dönüşüm çal?

YEREL 17.08.2023 11:14:46 430 0
Başkan Usta: “İstanbul İçin Kentsel Dönüşüm Bir Zorunluluktur”
On binlerce insanın yaşamını yitirdiği, yüz binlerce kişinin ev ve iş yerinin yıkıldığı 17 Ağustos 1999 Depremi’nin üzerinden 24 yıl geçti ancak yaşanan felaketin acısı unutulmadı. Olası Marmara depremi öncesi aynı acıların tekrarlanmaması adına kurum ve kuruluşlar tedbirler almayı sürdürürken, Gaziosmanpaşa Belediyesi de depreme karşı hayati önem taşıyan kentsel dönüşüm çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İstanbul’un en yoğun nüfuslu ilçelerinden olan Gaziosmanpaşa’da riskli yapılar, yerinde dönüşüm ile güvenli yaşam alanlarına dönüştürülüyor.
 
“KENTSEL DÖNÜŞÜMLE DAYANIKLI, DİRENÇLİ, YAŞANABİLİR, KONFORLU ŞEHİRLER İNŞA ETMEK ZORUNDAYIZ”
 
Çalışmaları yakından takip eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Yenimahalle 9A Kentsel Dönüşüm Projesi’nde açıklamalarda bulundu. Usta, “Yaşadığımız şehir ne yazık ki bir fay hattı üzerinde kurulmuş bir şehir. Türkiye’nin kaderi bu, İstanbul’un da kaderi bu. Biz yaşantımızı nasıl kaderine terk etmiyorsak, bu şehirle ilgili olan beklentilerimizi de yaşamımızı etkileyen özellikle yaşamsal mekanlarla ilgili ihtiyaçlarımızı da kaderine bırakamayız. Bu açıdan 17 Ağustos 1999 depremini yeniden gözlerimizin önüne getirmek, o günleri hatırlamak ve bugün İstanbul’da bir deprem olsa ne yapacağımız sorusunu hepimiz bir birimize sormak zorundayız. Bu açıdan şehirlerimizin depreme dayanıksız olan yapılarını yenilemek, güçlendirmek, kentsel dönüşümle dayanıklı, dirençli, yaşanabilir, konforlu şehirler inşa etmek zorundayız. Başka bir seçeneğimiz yok. Bu bizim artık bir özel tercihimiz değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi kentsel dönüşüm artık bir zorunluluktur” dedi.
 
“DEVLETİMİZ, KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ TEŞVİK ANLAMINDA HER TÜRLÜ FIRSATI SUNUYOR”
 
17 Ağustos’un ardından 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin de acı manzaralar oluşturduğunu hatırlatan Başkan Usta, “Devletimiz, gerek yasal düzenlemeyle ilgili gerek kredi fırsatlarıyla ilgili gerek harç muafiyeti ile ilgili gerek farklı desteklerle ilgili kentsel dönüşümü teşvik anlamında her türlü fırsatı sunuyor. Biz de yerel yönetimler olarak buna öncülük etmeye, şehrimizi değiştirmeye, dönüştürmeye kentsel dönüşümle dirençli şehir haline getirmeye gece gündüz çalışıyoruz. Bütün imkanlarımızı, fırsatlarımızı bu işe kullanmaya gayret ediyoruz. Bu imkanları arkamıza alarak, vatandaşlarımızın da iş birliğini işin içine katarak, şehirlerimizi depreme hazırlıklı hale getirmeliyiz” diye konuştu.
 
“1999 YILI ÖNCESİ YAPILAN BİNALAR SAĞLAM ÇIKMIYOR”
 
1999 yılı öncesi yapılan binalarda oturan vatandaşlara uyarılarda bulunan Usta, “17 Ağustos ve 6 Şubat depremleri bize gösterdi ki; 1999 yılı öncesinde teknik açıdan yetersiz, donatısız, kontrolsüz olarak yapılmış binalar, ne yazık ki sağlam çıkmıyor. Bu acı gerçeği göz ardı edemeyiz. Ama 2000 yılı sonrası yapılan binalar ise çok büyük bir oranda sağlam çıkıyor, dirençli çıkıyor. O zaman şunu yapmak lazım. Özellikle kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yeni statik kriterlere uygun olarak, yapı tekniklerine uygun olarak, zemin etütleri yaptırarak, bugünün teknolojisini kullanarak dayanıklı binalar inşa etmeliyiz” ifadelerini kullandı.
 
“HER BİR VATANDAŞIMIZI İSTANBUL İÇİN DEPREM SEFERBERLİĞİNE KARŞI BİR EYLEM PLANI HAZIRLIĞI İÇİNDE OLMAYA DAVET EDİYORUZ”
 
Kentsel dönüşüm seferberliği çağrısını yineleyen Başkan Usta şu ifadeleri kullandı: “Bu işin en önemli paydaşı olan, mülkiyeti elinde bulunduran vatandaşlarımız ne olur tereddütlere maruz kalmadan, sadece devletin bu fırsatını en iyi şekilde değerlendirerek, kentsel dönüşümün içinde olduğunu hissetmeli, sorumluluk almalı, kentsel dönüşüme mutlaka evini vermelidir. Her bir vatandaşımıza 17 Ağustos 1999 yılında yaşadığı acı gerçeği hatırlatarak, İstanbul için deprem seferberliğine karşı bir eylem planı hazırlığı içinde olmaya davet ediyoruz. Her vatandaşımız bu duyarlılığı göstermesini bekliyoruz.”
 
“KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ SONRASI BİZE GELEN HANIMEFENDİLER, BEYEFENDİLER ‘BİZ, SİZİ MAHKEMEYE VERDİK AMA YANLIŞ YAPTIK’ DİYOR”
 
Son olarak kentsel dönüşüm çalışmalarına destek olan vatandaşlara teşekkür eden Başkan Usta, “Gaziosmanpaşalıların bize olan desteği ve duası olmasa biz, Gaziosmanpaşa’da 15 bin konutu kararlı ve ısrarlı bir şekilde dönüştürmeye devam edemezdik. Bize karşı direnen, bizi mahkemelere veren, siyasilerle bu konuda farklı eğilimler içerisinde olan ve bu kentsel dönüşümün bir rantsal dönüşüm olduğunu söyleyerek, bugüne kadar çaba gösteren insanları da bu yanlıştan dönmeye davet ediyorum. Özellikle Kahramanmaraş depremi sonrası bize gelen hanımefendiler, beyefendiler ‘biz, sizi mahkemeye verdik ama kendimize yaptık, yanlış yaptık. Diğer binalar bitti, insanlar güvenli binalarda oturmaya devam ediyor ama biz başlayamadık’ diyor. Bu sorumluluğu elbette hiç kimse almak istemez. Biz, kentsel dönüşümü zaten sürdürdüğümüz Gaziosmanpaşa’da, bu paydaşlarımızı da geçmişte itiraz eden, mahkemeye giden, direnen, bir vesile ile kentsel dönüşüm istemeyen vatandaşlarımızı da bu çalışmalara davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
5 BİN 502 KONUT TAMAMLANDI, 4 BİN 661 KONUTUN İNŞASI HIZLA SÜRÜYOR
 
Kentsel dönüşüm kapsamında Gaziosmanpaşa’da ilk etapta 13 bin 959 bağımsız birimin dönüşümü planlandı. 5 bin 502 konutun tamamlanarak, hak sahiplerine teslim edildiği ilçede 4 bin 661 konutun inşa süreci hızla sürüyor. 3 bin 796 konutun ise kısa sürede inşaatlarına başlanacak. Üniversiteler, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör temsilcileri ve hak sahiplerinin iş birliğiyle hazırlanan kentsel dönüşüm master planı çerçevesinde ilçede sadece binaları değil, ilçenin tamamını dönüştürecek bütüncül bir kentsel dönüşüm modeli uygulanıyor. Bu kapsamda konut üretilen bölgelere okul, cami, otopark, kültür merkezi, spor ve sanat binaları, yeşil alanlar, yeni bağlantı yolları, altyapı çalışmaları ve sosyal donatılar inşa ediliyor. Kentsel dönüşüm ile Gaziosmanpaşa’ya bu zamana kadar 7 bin 096 araçlık otopark, 2 cami, 2 okul, 1 spor salonu ve 93 bin 567 m² yeni yeşil alan kazandırıldı.

Kartal’da, “Ata’ya Türküler” Konseri Dinleyenleri Büyüledi

CHP PENDİK 10 KASIM’DA BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRDİ

Anahtar Parti Kartal İlçe Başkanlığı’ndan 10 Kasım’da Anlamlı Etkinlik

Kartal Belediyesi Kreşlerinden 10 Kasım’a Anlamlı Proje: “Bir Fidan Bin Umut”

BEYLİKDÜZÜ’NDE “EVLİLİK OKULU” BAŞLADI

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, VEFATININ 87’NCİ YILINDA TUZLA’DA ANILDI

PENDİK MEMLEKET GÜNLERİ’NE 100 BİNİN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ KATILDI

ULU ÖNDER BEYLİKDÜZÜ’NDE SAYGI VE ÖZLEMLE ANILDI

Kartal’da 10 Kasım: Büyük Önder Atatürk Sevgi, Özlem ve Minnetle Anıldı

ATATÜRK VEFATININ 87. YILINDA KARTAL’DA GÖZYAŞLARI İLE ANILDI

Kartal’da Atatürk Sevgisi Doğayla Buluştu

Çocuk Kalbimde Atatürk

YÜZLERCE KİŞİ ATA’YA SAYGI İÇİN KOŞTU

CHP KARTAL ATATÜRK’Ü ANDI

NİYAZİ GÜNERİ'DEN 10 KASIM MESAJI

KENTSEL DÖNÜŞÜM PLAN DEĞİL PANİK POLİTİKASINA DÖNÜŞTÜ

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN KİŞİYE ÖZEL DİYET VE BESLENME DESTEĞİ

Kartal Belediyesi’nde Deprem Tatbikatı Başarıyla Gerçekleştirildi

BEYLİKDÜZÜ KASIM AYINDA DA SANATIN MERKEZİ OLACAK

Kartal Belediyesi’nden Çocuklara Bilim ve Teknoloji Atölyeleri

Fabrika Otomasyon Çözümleri Zirvesi Kartal’da Başladı

TASARRUF MU DEDİNİZ?

HAYDAR GÖKSOY BASINLA BİR ARAYA GELDİ

Yağmurdan Sonra Okuyucularla Buluştu

BEYLİKDÜZÜ’NDE ÖĞRENCİLERDEN ÇEVRE BİLİNCİ İÇİN ÖRNEK DAVRANIŞ

PENDİK MİLLET BAHÇESİ’NE YENİ DONATILAR

PENDİK BELEDİYESİNDEN YÜZME ŞENLİĞİ

BAŞKAN BİNGÖL, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

KALP VE DAMAR SAĞLIĞININ ÖNEMİ VURGULANDI

Kartal’da ‘Kızılay Haftası’ Öğrenci Etkinliği ile Kutlandı

Yükleniyor

Umre ziyaretleri için 4 yeni rota

İsrailli bakanın Mescid-i Aksa baskınına Dışişleri'nden sert tepki: Kabul edilemez

ABD bu hamburgeri konuşuyor! Havyar ve yenilebilir altının bulunduğu hamburgerin fiyatı tam 14 bin TL

Arap ülkeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi

AK Parti'den 2. tur için hummalı çalışma! Yurt dışındaki oy kullanımı rekora gidiyor

Yunanistan'da 4 Türk aday milletvekili seçildi

Portekiz'deki orman yangınlarında ölü sayısı yükseldi

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

Katalonya’ya perşembeye kadar süre

DUnyanın en genç lideri olacak

‘Kare Kare İstanbul’ Sergisi Maltepe’de

SANAT GÜNEŞİMİZ BODRUM’DA VE BURSA’DA ANILACAK

EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMAZ

Nuri Sesigüzel'in cenazesinde büyük ayıp! Mahmut Tuncer 20 TL isteyen kişiye 'Yüzsüz müsün?' diyerek karşılık verdi

Üç telli çalan saz ustası Durmuş Yıldırım, 91 yaşında hayatını kaybetti

Cannes Film Festivali'ne giden Hande Erçel, süper mini elbisesiyle çömelerek poz verdi

Cannes Film Festivali'nde dakikalarca ayakta alkışlanan Merve Dizdar, Türkiye'ye dönüşte uçağa alınmadı

Yalı Çapkını'nda ayrılacağı konuşulan Şerif Sezer, dizinin hesabını takipten çıkardı

Aleyna Tilki'nin annesi Havva Öztel, ABD'ye yerleşti

Usta sanatçı Nuri Sesigüzel son yolculuğuna uğurlandı

ANAHTAR PARTİ’DEN ANLAMLI ADIM

HAKAN ÜNLÜLER KOROSU BAYRAMDA SAHNEDE

BİRGAD BİR İLKE İMZA ATTI

ELÇİ ‘NİN TORUNU SEYİT TAHA ELÇİ DÜNYA EVİNE GİRDİ

KADRİ ATEŞ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

AVUKAT KADRİ ATEŞ VEFAT ETTİ

Kartal Belediyesi Memur Personelinin Sosyal Denge Tazminatları Ödenmiyor!

BAHÇELİ YAZYURDU DERNEĞİNİ MAKAMINDA KABUL ETTİ

İYİ PARTİ KARTAL’DAN BURSA ÇIKARTMASI

Zafer Partisinden Birinci Vazifen Mitingine Destek

Tuzla’da 'Orman Benim' Kampanyası Kapsamında Mercan Park Temizlendi

O bölgede akıllı telefon kullanımı yasaklandı

KÂĞITHANE’DE YENİ GÖKMENLER YETİŞİYOR

ÇOCUKLAR AKIL VE ZEKA ATÖLYELERİNDE BULUŞTU

KARBON AYAK İZİ İÇİN ENERJİ İZLEME VE YÖNETME GEREKİYOR

Artık Şirketlerde Kağıt İsrafına Son

Yandex Mobil Yenilendi

Kale’den Lüks Kartlı Kilit Serisi

Kolay İK ChatGPT ile Entegre, Çalışan Esenliği Chatbot’u Geliştirdi

Damla Sulama Yöntemiyle Toprakta Yeşeren Hayat

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7