• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

Artık Şirketlerde Kağıt İsrafına Son

Şirketlerde kağıt süreçleri dijitalleşiyor Kolay İK ve Inspakt’tan zaman ve maliyet avantajı sağlayan çevreci iş birliği

TEKNOLOJİ 20.09.2023 11:09:01 0
Artık Şirketlerde Kağıt İsrafına Son

İnsan kaynakları platformu Kolay İK ile dijital doküman ve dijital biyometrik imza platformu Inspakt bir iş birliğine imza attı. Buna göre Kolay İK’yı kullanan 1.800’ü aşkın şirket; sözleşme, izin, form, rapor gibi bazen günler süren basılı belgeye dayalı işlemlerini dijital ortamda dakikalar içinde gerçekleştirebilecek ve belgelerini daha güvenli bir şekilde saklayabilecek. Aynı zamanda kağıt, kargo gibi maliyetlerini düşürürken ağaçların kesilmesini önleyecek, karbon ayak izlerini de azaltacaklar.

Şirketlerin insan kaynakları (İK) departmanlarında çalışanlar, vakitlerinin önemli bir bölümünü kağıda dayalı süreçler için harcıyor. Global araştırma şirketi IDC’ye göre bin çalışanlı bir şirketin İK çalışanları, mesailerinin yüzde 60’ını doküman oluşturmak, bilgileri işlemek ve eksikleri gidermek için harcıyor. Diğer taraftan basılı belgeye dayalı işlemler yalnızca İK değil tüm departmanlarda ki işleyişi yavaşlatıp bazı işlemlerin günlerce uzamasına neden olabiliyor. İnsan kaynakları platformu Kolay İK, hizmet verdiği 1.800 şirketteki 150 bini aşkın çalışan ve 4 binden fazla İK yöneticisinin kağıda dayalı iş süreçlerini hızlandırmak için dijital doküman ve dijital biyometrik imza platformu Inspaktile iş birliği yaptı. Buna göre Kolay İK kullanıcıları; sözleşme, izin, form, rapor gibi basılı belge üzerinden ilerleyen tüm süreçlerini dijitale taşıyabilecek. Şirketlere göre özelleştirilebilen belgeler, dijital biyometrik imza ile uzaktan ve kolaylıkla imzalanabilecek.

Çağlar Yalı: “Günler alabilen işlemler dakikalar içinde çözülecek”

İş ilanı ve yetenek havuzu oluşturmaktan performans yönetimine kadar tüm İK süreçlerinde şirketlerin dijital çözüm ortağı olduklarını söyleyen Kolay İK CEO’su Çağlar Yalı, “Bu kapsamda sunduğumuz hizmetleri çeşitlendirerek kullanıcılarımız için daha fazla değer yaratmak adına alanında başarılı uygulamaları Kolay İK içerisine entegre ediyoruz. Inspakt iş birliğimiz de bu çerçevede gelişti. İzin, harcama, fazla mesai ve diğer pek çok süreç ağırlıklı olarak geleneksel yöntemlerle yani kağıt belge üzerinden ilerliyor. Bazen bir belgeyi imzalatmak saatler, hatta ilgili kişinin yoğun veya izinde olması gibi durumlarda günler alabiliyor. Inspakt iş birliğimiz ile birlikte kullanıcılarımız bu süreçleri dijital ortamda yürüterek dakikalara indirgeyebilecek. Geçmiş dosyalara da dijital ortamdan kolaylıkla ulaşılabileceğinden hem zamandan tasarruf edilecek hem de belgeler güvende olacak. Ayrıca şirketler kağıt ve kargo maliyetlerini düşürecek, ağaçların kesilmesini önleyecek ve karbon ayak izlerini azaltacaklar. Üstelik tüm bunları Inspakt’ın Kolay İK kullanıcılarına özel fiyat avantajı ile sunuyoruz” dedi.

Anıl Topal: “İK’nın gelecek hedeflerine çok daha hızlı ulaşmasına yardımcı oluyoruz”

Inspakt’ın 2020 yılında kağıtla yürütülen her türlü güven sürecini dijitalleştirme amacıyla kurulduğunu belirten Inspakt Kurucu Ortağı Anıl Topal, “Yoğun belge yönetimi ve imza işlemleri nedeniyle sıklıkla zaman ve verimlilik kaybı yaşanan İK departmanları da kurulduğumuz ilk andan beri odağımızdaydı. Kolay İK ile yaptığımız bu iş birliği sayesinde bu sektörde çok daha fazla firmaya, çok daha hızlı çözüm sağlayabileceğiz. İK profesyonelleri artık konu imza işlemlerine geldiğinde kağıda dönmek zorunda kalmayacak. Dijital biyometrik imza entegrasyonumuz ile çok kısa sürede tamamlanabilecek olan bu süreçler kullanıcılara zaman tasarrufu sağlayarak stratejik çalışmalara daha fazla odaklanmalarına imkan tanıyor. Fiziksel belge saklama ve yönetim maliyetlerini de ortadan kaldırırken çevresel açıdan da daha sürdürülebilir bir yaklaşım sunuyoruz. Kolay İK ile sağladığımız bu uçtan uca dijitalleşme imkanı, İK departmanlarının ve şirketlerin gelecek hedeflerine çok daha hızlı ulaşmasına yardımcı olacak” diye konuştu.

Dijital biyometrik imza nedir?

Islak imzanın dijital bir alternatifi olan dijital biyometrik imza, gelişmiş seviyede tanımlanan bir elektronik imza türü. İmza atılırken dokunmatik ekranlar aracılığıyla toplanan hız, ivme, basınç, koordinat gibi davranışsal verilerin değiştirilemez ve mahkeme önünde doğrulanabilir olarak dokümana basılmasıyla oluşuyor. Dijital biyometrik imza kullanmak; izin mutabakatı, bordro, harcama, iş sözleşmesi ve benzeri süreçlerin daha hızlı tamamlanmasına katkı sağlıyor. İmzalamanın yapılabilmesi için dokunmatik ekranlı bir cep telefonu veya tablet yeterli oluyor. İmzanın atılmasında kalem yerine parmak veya elektronik bir kalem, kağıt yerine de dokunmatik bir ekran kullanıldığından dolayı Türk Borçlar Kanunu'nda geçen ‘elle atılan imza’ statüsünde değerlendiriliyor ve yasal geçerliliği bulunuyor.

Kolay İK Hakkında:

Türkiye'nin SaaS modelinde hizmet veren ilk ve en büyük insan kaynakları platformu Kolay İK, 2015 yılında kuruldu. Bugün 1.800’den fazla şirkette 4 binden fazla İK yöneticisi ve 150 binden fazla çalışan tarafından aktif olarak kullanılan Kolay İK, şirketlerin kariyer sayfalarını oluşturması ve çalışanların işe alım sürecinden itibaren tüm insan kaynakları süreçlerinin dijital ortamda, uçtan uca yönetilmesini sağlıyor. Kolay İK’nın hizmetleri arasında çalışan özlük bilgilerinin tutulması, izin, maaş, prim, avans ve harcamaların takibi, performans değerlendirme, eğitim, takvim, vardiya ve zimmetlerin yönetimi gibi temel İK süreçleri de bulunuyor. 19ülkede kullanılan Kolay İK, 6 dil seçeneğiyle sunuluyor.

BAYRAM BEKAR BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

“Tımarhane Hademesi” Kartallı Seyircisiyle Buluştu

BEYLİKDÜZÜ’NDE ENGELLERİ KALDIRAN DOSTLUK PROJESİ

KÂĞITHANE’DE YAŞAM BECERİ ATÖLYELERİNDE MEZUNİYET SEVİNCİ

MHP PENDİK GÜCÜNE GÜÇ KATTI

OĞUZHAN BAYRAK GÜVEN TAZELEDİ

EKREM İMAMOĞLU’NA SEVGİ SELİ

ÖZGÜR ÖZEL’DEN PENDİK ÇIKARTMASI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Pendik’te Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Geçlik Bayramı Törenlerle Başladı

KARTAL’DA 19 MAYIS COŞKUSU ÇELENK TÖRENİYLE BAŞLADI

Yasin Dağlı, Akdeniz Film Yapım Festivali’nde Zirvede

KARTAL'DA YILSONU SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

Kartal Belediyesi’nden 19 Mayıs’a Yakışır Kutlama: Spor ve Sanatla Dolu Bir Bayram

BEYLİKDÜZÜ’NÜN ÖZEL SPORCULARI MASA TENİSİNDE TER DÖKTÜ

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’den 19 Mayıs Mesajı

Niloya, "Yürüyen Çalı" ile Kağıt İsrafına Dikkat Çekiyor

Kartal Belediyesi’nden Nefes Farkındalık Semineri

ZİYA ÜNKER’DEN TÜRKAN KURTULMAZ’A ZİYARET

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ ÖĞRENCİLERİNİN ESERLERİ BAKSM’DE SERGİLENİYOR

Disleksi Nedir, Ne Değildir?

Kartal’da Engeller Değil Çözüm Yolları Konuşuldu

Kartal Belediyesi Su Sporları Merkezi’nde Her Ay 244 Vatandaş Eğitim Alıyor

Engelsiz Şenlikte Gönüllerince Eğleniyorlar

Kartal Belediyesi’nden Besin Alerjisi Farkındalığı Etkinliği

Prof. Dr. Oğuz Özyaral’dan Bahar Alerjisi Uyarısı

SPORCULAR 8. KEZ ŞEHİTLER İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ

AÇEM Yıl Sonu Gösterileri Başladı

ANNELER GÜNÜ’NÜ DOĞAYLA İÇ İÇE GEÇİRDİLER

Hastalık Değil Farklılık

Yükleniyor

Umre ziyaretleri için 4 yeni rota

ABD bu hamburgeri konuşuyor! Havyar ve yenilebilir altının bulunduğu hamburgerin fiyatı tam 14 bin TL

İsrailli bakanın Mescid-i Aksa baskınına Dışişleri'nden sert tepki: Kabul edilemez

Arap ülkeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi

AK Parti'den 2. tur için hummalı çalışma! Yurt dışındaki oy kullanımı rekora gidiyor

Yunanistan'da 4 Türk aday milletvekili seçildi

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

Portekiz'deki orman yangınlarında ölü sayısı yükseldi

Irak güçleri Kerkük’e girdi

Eğitim reformu Çin’i uçurdu

‘Kare Kare İstanbul’ Sergisi Maltepe’de

SANAT GÜNEŞİMİZ BODRUM’DA VE BURSA’DA ANILACAK

EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMAZ

Nuri Sesigüzel'in cenazesinde büyük ayıp! Mahmut Tuncer 20 TL isteyen kişiye 'Yüzsüz müsün?' diyerek karşılık verdi

Üç telli çalan saz ustası Durmuş Yıldırım, 91 yaşında hayatını kaybetti

Cannes Film Festivali'ne giden Hande Erçel, süper mini elbisesiyle çömelerek poz verdi

Cannes Film Festivali'nde dakikalarca ayakta alkışlanan Merve Dizdar, Türkiye'ye dönüşte uçağa alınmadı

Yalı Çapkını'nda ayrılacağı konuşulan Şerif Sezer, dizinin hesabını takipten çıkardı

Aleyna Tilki'nin annesi Havva Öztel, ABD'ye yerleşti

Usta sanatçı Nuri Sesigüzel son yolculuğuna uğurlandı

BAYRAM BEKAR BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

OĞUZHAN BAYRAK GÜVEN TAZELEDİ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Pendik’te Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Geçlik Bayramı Törenlerle Başladı

KARTAL’DA 19 MAYIS COŞKUSU ÇELENK TÖRENİYLE BAŞLADI

Yasin Dağlı, Akdeniz Film Yapım Festivali’nde Zirvede

ZİYA ÜNKER’DEN TÜRKAN KURTULMAZ’A ZİYARET

Deprem Kapıda, Yazılım Sömürüsüne Dur De!

AV. TÜRKAN KURTULMAZ GÜVEN TAZELEDİ

AV. Türkan Kurtlmaz Güven Tazeledi

Tuzla’da 'Orman Benim' Kampanyası Kapsamında Mercan Park Temizlendi

O bölgede akıllı telefon kullanımı yasaklandı

KÂĞITHANE’DE YENİ GÖKMENLER YETİŞİYOR

ÇOCUKLAR AKIL VE ZEKA ATÖLYELERİNDE BULUŞTU

KARBON AYAK İZİ İÇİN ENERJİ İZLEME VE YÖNETME GEREKİYOR

Artık Şirketlerde Kağıt İsrafına Son

Yandex Mobil Yenilendi

Kale’den Lüks Kartlı Kilit Serisi

Kolay İK ChatGPT ile Entegre, Çalışan Esenliği Chatbot’u Geliştirdi

Damla Sulama Yöntemiyle Toprakta Yeşeren Hayat

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2