SANAT GÜNEŞİMİZ BODRUM’DA VE BURSA’DA ANILACAK

SANAT GÜNEŞİMİZ BODRUM’DA VE BURSA’DA ANILACAK

Tüm mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfına bağışlayan Sanat Güneşimiz Zeki MÜREN, vefatının 27’nci yıl dönümü olan 24 Eylül 2023 tarihinde, Bodrum’daki evinde halka açık mevlit okutulara

Bursa’da ise kabri başında dualar eşliğinde anılacak olan sanatçı için, sonrasında Emir Sultan Camii’nde mevlit okutulacak ve aynı gün Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nde anma etkinliği gerçekleştirilecek.  Zeki MÜREN sevenlerin büyük bir özlemle beklediği, Bodrum Antik Tiyatro’da yapılacak olan konserde, Klasik Türk Müziği’nin sevilen sanatçısı Bekir ÜNLÜATAER sahne alacak, gecenin sunuculuğunu ise ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Hakan BİLGİN üstlenecek.

Tüm mal varlığını TSK Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfına bağışlayan Sanat Güneşi Zeki MÜREN, vefatından bu yana olduğu gibi, iki Vakıf tarafından kabrinin yer aldığı Bursa’da ve çok sevdiği Bodrum’da anılacak. 24 Eylül 2023, saat 14.30’da,  sanatçının Bodrum’da yer alan ve müze olarak kullanılan evinde halka açık mevlit okutulacak. Aynı gün akşam saat 20.00’de ise Antik Tiyatro’da anma konseri gerçekleştirilecek.

Bodrum Belediyesinin, etkinliğin organizasyonunda her türlü desteği verdiği konserde, Klasik Türk Müziği’nin sevilen ismi Bekir ÜNLÜATAER sahne alacak. Gecenin sunuculuğunu ise ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Hakan BİLGİN üstlenecek. Ayrıca, Şehit ve Gazi ailelerinin katılım sağlayacağı konserde, Bodrum Belediye Başkanı, TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü ve görevlileri, TEV Yönetim Kurulu Başkanı, üyeleri, Genel Müdürü ile her iki Vakfın bağışçıları, çalışanları, Zeki MÜREN’in sevenleri ile Muğla’nın önde gelen isimleri yer alacak.

Etkinliğin Bursa ayağında ise, 24 Eylül 2023 saat 11.00’de, merhum Zeki MÜREN, Emir Sultan Mezarlığı’ndaki kabri başında, dualar eşliğinde anılacak, 11.30’da Emir Sultan Camii’nde sanatçının ruhu için mevlit okutulacak, saat 14.00’te ise Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nde anma etkinliği gerçekleştirilecek.

MEHMETÇİK VAKFI, VATAN HİZMETİNİ YERİNE GETİRİRKEN ŞEHİT OLAN VEYA ASKERLİK GÖREVİ ESNASINDA HAYATINI KAYBEDEN MEHMETÇİKLERİN YAKINLARI İLE GAZİ VE ENGELLİ MEHMETÇİKLERİMİZİN KENDİLERİNE VE ÇOCUKLARINA YARDIM ETMEKTEDİR.

TSK Mehmetçik Vakfı, kurulduğu 17 Mayıs 1982 tarihinden bu yana, vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlığı, halkımızın huzuru için, canlarını hiçe sayarak Şehit veya Gazi olan, ya da askerlik görevi esnasında hayatını kaybeden erbaş ve erlerimizin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile Gazi ve Engelli Mehmetçiklerimize sosyal ve ekonomik destek sağlamakta, onların en değerli emanetleri olan çocuklarını yüksek lisans seviyesi dâhil okutmaktır.

Vakıf, Şehit veya Vefat eden Mehmetçiklerimizin ailelerine bir defalık nakdi yardımda bulunurken, Gazi ve Engelli Mehmetçiklerimize yaşamları boyunca her ay nakdi yardımda bulunulmaktadır. Ayrıca Mehmetçik Vakfı, 2017 senesinden bu yana her sene Şehit Mehmetçik anneleri ve çocuklu eşleri ile babalarına, anneler ve babalar günü yardımında bulunmaktadır.

Yapılan maddi yardımların yanı sıra, tüm Şehit ve Gazi aileleri ile bağışçılar, Genel Müdürlük ve Temsilcilikleri tarafından düzenli olarak ziyaret edilmekte, Şehit ve Gazi aileleri ile bağışçıların ihtiyaç ve talepleri ile ilgilenilmektedir.

TÜRK EĞİTİM VAKFI ZEKİ MÜREN BURS FONU’NDAN 4.000 BURS DESTEĞİ SAĞLANDI.

Türkiye’nin eğitimle ilerleyeceği bilinciyle mal varlığının yarısını TEV’e bağışlayan Zeki MÜREN, vefatının 27’nci yılında da gençlere umut olmaya devam ediyor.

Sanat Güneşimizin vefatının ardından oluşturulan TEV - ZEKİ MÜREN BURS FONU’ndan bugüne kadar Türkiye genelinde 4.038 burs sağlanmıştır. Bu fondan 2022-2023 eğitim öğretim yılında yaklaşık 180 öğrenciye 9 ay boyunca ayda 1.325 TL burs desteği sağlanmış, 2023-2024 eğitim öğretim yılında ise yaklaşık 145 öğrenciye 9 ay boyunca ayda 2.500 TL burs desteği sağlanacaktır.

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde, merhum Vehbi KOÇ’un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu.  Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen Türk Eğitim Vakfı, kuruluşundan günümüze yaklaşık 260 bin yurt içi ve 2 bin yurt dışı eğitim bursu sağladı. Eğitime katkılarını 31 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletmiştir.



Umre ziyaretleri için 4 yeni rota

ABD bu hamburgeri konuşuyor! Havyar ve yenilebilir altının bulunduğu hamburgerin fiyatı tam 14 bin TL

İsrailli bakanın Mescid-i Aksa baskınına Dışişleri'nden sert tepki: Kabul edilemez

Arap ülkeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi

AK Parti'den 2. tur için hummalı çalışma! Yurt dışındaki oy kullanımı rekora gidiyor

Yunanistan'da 4 Türk aday milletvekili seçildi

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

Portekiz'deki orman yangınlarında ölü sayısı yükseldi

Irak güçleri Kerkük’e girdi

Eğitim reformu Çin’i uçurdu

‘Kare Kare İstanbul’ Sergisi Maltepe’de

SANAT GÜNEŞİMİZ BODRUM’DA VE BURSA’DA ANILACAK

EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMAZ

Nuri Sesigüzel'in cenazesinde büyük ayıp! Mahmut Tuncer 20 TL isteyen kişiye 'Yüzsüz müsün?' diyerek karşılık verdi

Üç telli çalan saz ustası Durmuş Yıldırım, 91 yaşında hayatını kaybetti

Cannes Film Festivali'ne giden Hande Erçel, süper mini elbisesiyle çömelerek poz verdi

Cannes Film Festivali'nde dakikalarca ayakta alkışlanan Merve Dizdar, Türkiye'ye dönüşte uçağa alınmadı

Yalı Çapkını'nda ayrılacağı konuşulan Şerif Sezer, dizinin hesabını takipten çıkardı

Aleyna Tilki'nin annesi Havva Öztel, ABD'ye yerleşti

Usta sanatçı Nuri Sesigüzel son yolculuğuna uğurlandı

Niyazi Güneri’den tokat gibi cevap

POLİS TEŞKİLATININ 180. YILI KARTAL'DA KUTLANDI

AK PARTİ KARTAL'DA BAYRAMLAŞMA

Tuzla’da İftar Sofrasındaki Güçlü Dayanışma

Zaferin 110. Yılı Kartal’da Törenlerle Gerçekleştirildi

BİR DESTANDIR ÇANAKKALE…

MARDER, Tuzla Belediyesi'ne Hukuksuzluk Protestosu: "Mağduriyetler Çözülene Kadar Durmayacağız!"

MÜTEAHHİTLERDEN TUZLA BELEDİYESİNE TEPKİ

ADD'den 8 Mart Açıklaması

ADD GENEL MERKEZİ SUBAYLARA SAHİP ÇIKTI

Tuzla’da 'Orman Benim' Kampanyası Kapsamında Mercan Park Temizlendi

O bölgede akıllı telefon kullanımı yasaklandı

KÂĞITHANE’DE YENİ GÖKMENLER YETİŞİYOR

ÇOCUKLAR AKIL VE ZEKA ATÖLYELERİNDE BULUŞTU

KARBON AYAK İZİ İÇİN ENERJİ İZLEME VE YÖNETME GEREKİYOR

Artık Şirketlerde Kağıt İsrafına Son

Yandex Mobil Yenilendi

Kale’den Lüks Kartlı Kilit Serisi

Kolay İK ChatGPT ile Entegre, Çalışan Esenliği Chatbot’u Geliştirdi

Damla Sulama Yöntemiyle Toprakta Yeşeren Hayat

KÂĞITHANE'DE MİLLET KIRAATHANELERİ GENÇLERLE DOLUP TAŞIYOR

“BEYLİKDÜZÜ AFET YÖNETİM MODELİ” AFETLE MÜCADELE ÇALIŞMALARINA ÖRNEK OLUYOR

TUZLA’DA SİVRİSİNEK VE HAŞERELERE KARŞI YOĞUN MÜCADELE

TUZLA BELEDİYESİ’NDEN DEPREM SONRASI HIZLI VE ETKİN MÜDAHALE

Sporun Şehri Pendik’te “Spor Şenlikleri” Başladı

İlçe Genelinde Bahar Temizliği Başladı

Şehit Orgeneral Eşref Bitlis Parkı ve Tuzla Mekân 23 Nisan’da hizmete açıldı

Sanat Akademisi Resim Bölümü’nde Eğitim Alacak Genç Yetenekler Açıklandı

Kartal Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi Ağır Seviye Akreditasyon Sınavını Başarıyla Geçti

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN DEPREM SONRASI KÂĞITHANE’DE MORAL ZİYARETİ

MMO’nun “Sanayi Kongresine Giderken” Başlıklı Etkinliği Kartal’da Gerçekleşti

KÂĞITHANE’DE AFET KOORDİNASYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Ali Ekber Çiçek Kartal'da Unutulmadı

Deprem Sonrası Sallanma Hissi Neyin Habercisi?

Niloya Günlük Tutmayı Eğlenceli Bir Şekilde Ekranlara Getiriyor

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ’NDEN, DEPREM SONRASI DAYANIŞMA SEFERBERLİĞİ

Güzelliğiniz Medescape'den Sorulur

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ DEPREMİN İLK ANINDAN İTİBAREN VATANDAŞLARIN YANINDAYDI

Başkan Gökhan Yüksel, Atatürk Anıtı’na Çelenk Sundu

KARTALLI ÇOCUKLAR MECLİS KÜRSÜSÜNDE!

Başkan Yüksel'den 23 Nisan Mesajı

BEYLİKDÜZÜ 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLADI

KARTALLI SPORCU AVRUPA YOLUNDA!

Niloya Yepyeni Bölümleriyle 23 Nisan’da Çocuklarla Buluşuyor

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KARTAL’DA COŞKU VE GURURLA KUTLANACAK

VATANDAŞ SORDU BAŞKAN ÖZTEKİN CEVAPLADI

SUDEM VE TUZLAFİT AÇILDI

GENÇLER GİZLİ TEHLİKEYE DİKKAT!

2024 Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi

ÇOCUKLARDA SAĞLIKLI BESLENME

Yükleniyor