• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,00% -0,41

Kadem Ekşi Projelerini Açıkladı

Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyon Başkanı Ali Rıza Yıldız ve federasyon üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi.

SİYASET 29.02.2024 19:03:09 676 0
Kadem Ekşi Projelerini Açıkladı

AK Parti Maltepe seçim koordinasyon merkezinde gerçekleştirilen kahvaltıda Maltepe il ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Ekşi “Maltepe’de 35 bin binamız var. Bunlardan 15 bini yaşlı ve yorgun yapılar ve toptan göçmeye matuf. Dönüşümü hemen başlatacağız’ dedi.

İstanbul'da ve İstanbul dışında belediye başkan adaylarıyla görüşmelerini sürdüren İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu, İstanbul'un birçok ilçesinden habercileri bünyesinde barındırıyor.

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yaptığı kısa konuşmanın ardından Kadem Ekşi Maltepe için projelerini açıkladı. Yaşadığımız şehrin geleceğiyle ilgili çalışmaları takip eden, anlamlı dokunuşlar yapan bir yönetim anlayışıyla çalışmalarımızı planlayacağız. 

Özellikle İstanbul için üç temel başlıktan biri deprem ve kentsel dönüşüm. Bununla ilgili atmamız gereken adımlar var. Bir başka konu ulaşım raylı sistemler, kavşaklar ve otoyollar konusunda hızlanmamız gerekli

İstanbul’da her gün 980 aracın trafiğe çıktığından hareketle bir hesap yaparsak her gün 3.5 kilometre uzunluğunda yola, o araçları çekeceğimiz otoparklara ihtiyaç var. Bir başka sorun, hayatımızı tehdit eden bir su krizi meselesi var. Bu kısa bir özetini yaptığımız tehditler konusunda önlemleri acil bir şekilde almadığımız takdirde bu güzel şehrimizin her geçen gün daha da yaşanmaz hale gelmesi kaçınılmaz olacaktır.

Bu konuda yerel yönetimlerin güçlü bir şekilde biriken yerel sorunlar konusunda adımlar atması gerekiyor. Adımları atmazsak insanların huzuru ve mutluluğu için çare üretememiş oluruz. Şehircilik konusunda bugüne kadar çeşitli kurumlarda yaptığı çalışmalardan bahseden Kadem Ekşi, en son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bütün siyasi parti temsilcilerinin ortak kararıyla ve oy birliğiyle Deprem ve Doğal Afetler Komisyon Başkanlığı görevini getirildiğini söyledi.

Kadem Ekşi, “Önümüzdeki yerel seçimler için tüm tecrübelerimiz ve birikimlerimizle 50 yıllık bir Maltepeli olarak arkadaşlarımızla birlikte bir hizmet yolculuğuna çıktık. Derdimiz Maltepe’de yaşam kalitesini yükseltmek, hayatı kolaylaştırmak, biriken yerel sorunları çözmek” ifadelerini kullandı.

Cumhur ittifakı Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi “İstanbul sınıfta kaldı, sıfır çekti”

İstanbul’da 650 bin riskli yapının hızla dönüştürülmesi gerektiğini vurgulayan Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan adayı Kadem Ekşi, “Bu konuda İBB Başkanı, Silivri depremi sonrasında mecliste bir taahhütte bulundu. “Yılda 20 bin, 5 yılda yüz bin konut yapacağız. On yılda tüm bağımsız birimleri yenileyeceğiz” dedi. Bunu duyunca sevindik tabii ki. Ama gelinen noktada 5 bin 354 konut yapabildiler.

İstanbul’da dönüşmesi gereken önemli miktarda bir yapı stoğu var. Çok acı bir gerçek ama İstanbul’da bir depremde toptan çökecek 40 bin bina bulunduğunu biliyoruz. Yine İstanbul’daki bir depremde her türlü yardımın çok yetersiz kalacağı bir gerçek var. Deprem bütçesini yüzde 5.9’dan 1.59’a düşürüp reklam bütçesini 1.8 milyar TL’ye çıkarınca bu işleri yapamayacaklarını gördük ve İstanbul sınıfta kaldı, sıfır çekti” ifadelerini kullandı

“Biz vadeden değil yapan olacağız”

Maltepe’nin geçtiğimiz 15 yılda adeta kuraklık dönemi geçirdiğini ifade eden Kadem Ekşi, “Biz buna Maltepe’nin kayıp yılları diyoruz. Burada 39 adet söz verilmiş ama sadece 5 tanesi yapılmış. Biz vadeden değil yapan bir yerel yönetim anlayışıyla bunları hızlandıracağız. Borç yükümüz var. Belediyenin bankalara 1.5 milyar TL borcu var. Karşılığında eser var mı, yok. Bir tane kültür merkezi yapılmış. Onun dışında da bir eser yok” şeklinde konuştu.

“15 bin binayı yerinde dönüştüreceğiz”

Kentsel dönüşümün birinci öncelikleri olduğunun altını çizen Kadem Ekşi, “Maltepe’de 35 bin binamız var. Bunlardan 15 bini yaşlı ve yorgun yapılar ve toptan göçmeye matuf. Kentsel dönüşümde kırmızı alarm verdik. Bu binaları yerinde dönüştürmeye başlayacağız” diye konuştu.

Bu konuda öncelikli adımları atacağız. Eğer atmaz isek bunun vebalini taşıyamayız.

Özellikle Maltepe’de E-5 üstündeki mahallelerde dönüşüm çalışmalarını 15 Nisan’da başlatacağız. E-5 altındaki mahallelerde kat artışlarıyla ilgili düzenlemeleri Büyükşehir meclisinde yapacağız. Altıntepe’den Cevizli’ye kadar vatandaşlarımız bu haktan yararlanacak.

5 yıl içerisinde Maltepe’de hızlı bir biçimde hayata geçirerek Maltepe’deki riskli yapılarda yaşayan vatandaşlarımızı dirençli yaşam alanlarına kavuşturacağız. Kat karşılığında özel sektörün yapacağı konutlarda da vatandaşa elimizden gelen yardımı yapacağız. Kentsel dönüşüm rezerve alanı olarak belirlenen bölgede de düzenli bir çalışma başlatacağız.

“Botanik Park İstanbul’un yeni cazibe merkezi olacak”

Maltepe’de yapılacak Botanik Park projesinin detaylarını aktaran Ekşi, “Ben çevreci bir insanım, hayatını çevre aktivisti olarak geçirmiş biriyim. İstanbul’daki en çevreci başkan adayıyım ve bundan gurur duyuyorum. İstanbul’un yeni cazibe ve çekim merkezi 8.2 kilometrekarelik alanda yapılacak Botanik Park olacak. İçinde spor alanları var, koşu parkurları var, gençlik merkezleri var, spor alanları var, ekolojik köyler var. Gençlerin ve çocukların nefes alacağı alanlar olacak. 2 yıl içerisinde bunu hayata geçireceğiz” diye konuştu.

“Anadolu yakasının AKM’sini Maltepe’de yapacağız”

Kültür sanat alanında da Maltepe’yi canlandıracaklarını kaydeden Kadem Ekşi, “Atatürk Kültür Merkezi inşa edeceğiz. Anadolu yakasının en büyük kültür merkezi olacak. Anadolu yakasının AKM’sini Maltepe’de hayata geçireceğiz. Burada uluslararası etkinlikler yapılabilecek. 25 branşta sanat kursları olacak” şeklinde konuştu.

Her mahalleye yer altı otoparkı

Maltepe’nin trafik ve otopark sorununu çözeceklerini belirten Kadem Ekşi, her mahalleye yer altı otoparkı inşa edeceklerini, vatandaşların evlerine yakın alanlara araçlarını bırakabileceğini söyledi.

“Maltepe eğitim ve sağlık üssü oluyor”

Maltepe’ye yapılacak yeni şehir hastanesinin müjdesini veren Kadem Ekşi, “Maltepe’ye bin 100 yataklı yeni bir şehir hastanesi kazandırıyoruz. İhalesi yapıldı. 2 yıl içinde bitecek. Maltepe eğitim ve sağlık üssü oluyor. Gençlerimiz mutlu huzurlu, Maltepeliler sağlıklı ve güvenli mekanlarda yaşayacaklar” dedi.

Yeniden Süreyya Plajı

Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan Süreyya Plajı’nın tekrar vatandaşlarla buluşturacaklarını aktaran Kadem Ekşi, “Yeniden Süreyya Plajı diyoruz. Herkesin 5 yıldızlı otellere gitme şahsı yok. Gençler sahillerimizle yeniden buluşacaklar. Süreyya plajı ile buluşacaklar. Yeniden Süreyya Plajı diyerek orayı eski ambiyansı ile hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

Her mahalleye semt konağı

Her mahalleye semt konağı yapacaklarını açıklayan Ekşi, “ Mahallelerimizde aile sağlığı merkezi, muhtarlıklar, bilgi evleri, kültür ve sanat etkinliklerinin yanı sıra kadınlar ve çocuklarımız için özel programlar yapacağız” dedi.

“Anadolu yakasının en büyük gençlik merkezi Maltepe’de olacak”

Gençleri unutmadıklarını ve gençler için de projelerinin olduğunu müjdeleyen Ekşi, Anadolu Adliyesi’nin komşusu olan 23 dönümlük alanda Anadolu yakasının en büyük gençlik merkezini inşa edeceklerini kaydetti.

Her mahalleye pazar yeri

Her mahalleye uygun pazar yerleri için çalışma yapacaklarını kaydeden Ekşi, “Uygun mahallelerde vatandaşlarımızın konforlu ve güvenli alışveriş yapabilecekleri kapalı pazar yerleri inşa edeceğiz. Pazar kurulmayan günlerde ise farklı fonksiyonlar uygulayarak alanı değerlendireceğiz” dedi.

“Bin yataklı devlet hastanesi yapacağız”

Maltepe’de sağlık alanında da çalışma yapacaklarını açıklayan Ekşi, “Maltepe’ye en büyük yatırımı yapacağız. Projesi şimdiden hazır Şehir Hastanesi standartlarında Maltepe Belediyesi ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile bin yatak kapasiteli devlet hastanesi yapacağız” şeklinde konuştu.

“Afet koordinasyon merkezi kuracağız”

Olası afetlere ve doğa olaylarına karşı da hazırlıklı olacaklarını aktaran Ekşi, “İlçemizde afet koordinasyon merkezi kuracağız. Kuracağımız merkezlerde öğrencilerimize eğitim vereceğiz. Mahalle bazlı yapacağımız çalışmalarda gönüllü eğitimlerle birlikte arama kurtarma ekipleri oluşturacağız. Bu konuda gerekli olan tüm araç filosunu da güçlendireceğiz” dedi.

AĞA KURT GÖZYAŞLARI İÇİNDE YOLCU EDİLDİ

CHP PENDİK KADIN KOLLARINDAN MAHALLE ZİYARETLERİ

Arif Dağlar Vefatının 6. Yılında Kartal’daki Kabri Başında Anıldı

Kartal Belediyesi Etnik Müzik Korosu Performansıyla Büyüledi

Barış Manço ve Cem Karaca İçin Anma Gecesi Düzenlendi

BEYLİKDÜZÜ SANAT BULUŞMALARI’NDA SOSYAL ÇÜRÜME ELE ALINDI

Kartal Belediyesi Asrın Felaketini Unutmadı

DOĞRU PARTİDEN KÜÇÜK’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

TUZLA’DA ATIKLAR SANATA DÖNÜŞÜYOR

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN YIL DÖNÜMÜNDE TATBİKAT YAPTILAR

Adnan Kahveci, Vefatının 33. Yıl Dönümünde Kabri Başında Anıldı

Kartal Belediyesi’nde “Evlilik Okulu” Eğitimleri Başladı

“EVRENLER” BEYLİKDÜZÜ’NDE SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Kartal’da “Sağlıklı Hayat Akademisi”ne Yoğun İlgi

PenCR Çamçeşme Açılıyor

MEHMET KILINÇKAYA İSTİFA ETTİ!

Gürsel Tekin: “ Ben Çağrı Heyeti Başkanıyım”

NİYAZİ GÜNERİ’DEN İYİ PARTİYE ZİYARET

TUZLA MEKAN PALMİYE YENİLENEN YÜZÜYLE HİZMETE AÇILDI

103. YILINDA TUZLA’DA MÜBADİLLER ANILDI

Kartal’da Kahkahalarla Dolu Bir Tiyatro Akşamı

Kadın Meclisi Ocak Ayı Toplantısı Gerçekleştirildi

Kartal Belediyesi’nden Berat Kandili’nde Vatandaşlara Lokma İkramı

İYİ PARTİ KARTAL BASINLA BİR ARAYA GELDİ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PENDİK BELEDİYE BAŞKANI AHMET CİN’İ KABUL ETTİ

TUZLA MEKAN PALMİYE YENİLENEN YÜZÜYLE YENİDEN HİZMETE AÇILIYOR

ÖZEL BİREYLER İÇİN SEVGİ İZİ DESTEĞİ

AFETLERE HAZIRLIK VE RİSK YÖNETİMİ ODAKLI KURUMSAL İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

SADABAD SARAYI’NDA RESTORASYON ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Kartal’da KİPTAŞ Kaper Sitesi’nde 590 Konutun Anahtarları Teslim Edildi

Yükleniyor

Umre ziyaretleri için 4 yeni rota

İsrailli bakanın Mescid-i Aksa baskınına Dışişleri'nden sert tepki: Kabul edilemez

ABD bu hamburgeri konuşuyor! Havyar ve yenilebilir altının bulunduğu hamburgerin fiyatı tam 14 bin TL

Arap ülkeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi

AK Parti'den 2. tur için hummalı çalışma! Yurt dışındaki oy kullanımı rekora gidiyor

Yunanistan'da 4 Türk aday milletvekili seçildi

Portekiz'deki orman yangınlarında ölü sayısı yükseldi

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

Katalonya’ya perşembeye kadar süre

DUnyanın en genç lideri olacak

GÖRÜŞ HABER 20 YAŞINDA

‘Kare Kare İstanbul’ Sergisi Maltepe’de

SANAT GÜNEŞİMİZ BODRUM’DA VE BURSA’DA ANILACAK

EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMAZ

Nuri Sesigüzel'in cenazesinde büyük ayıp! Mahmut Tuncer 20 TL isteyen kişiye 'Yüzsüz müsün?' diyerek karşılık verdi

Üç telli çalan saz ustası Durmuş Yıldırım, 91 yaşında hayatını kaybetti

Cannes Film Festivali'ne giden Hande Erçel, süper mini elbisesiyle çömelerek poz verdi

Cannes Film Festivali'nde dakikalarca ayakta alkışlanan Merve Dizdar, Türkiye'ye dönüşte uçağa alınmadı

Yalı Çapkını'nda ayrılacağı konuşulan Şerif Sezer, dizinin hesabını takipten çıkardı

Aleyna Tilki'nin annesi Havva Öztel, ABD'ye yerleşti

Gürsel Tekin: “ Ben Çağrı Heyeti Başkanıyım”

KARTAL KAYMAKAMI ÇAKICI İLÇE PROTOKOLÜ İLE BİR ARAYA GELDİ

EĞİTİM BİR-SEN İSTANBUL 4 NO’LU ŞUBE YÖNETİMİ GAZETECİLERLE BULUŞTU

İYİ PARTİ KARTAL’DAN SAYGISIZLIĞA TEPKİ

ADALET VE DEMOKRASİNİN SAVUNUCUSU ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

TUZLA HEM GAZETECİLERİ UNUTMADI

YEREL BASIN BOWLİNG TURNUVASINDA BULUŞTU

Gazetecilere Özel Bowling Turnuvası Sultanbeyli’de Düzenleniyor

HANİFE KANDEMİR'İN ACI GÜNÜ

GÜRKAN AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Tuzla’da 'Orman Benim' Kampanyası Kapsamında Mercan Park Temizlendi

O bölgede akıllı telefon kullanımı yasaklandı

KÂĞITHANE’DE YENİ GÖKMENLER YETİŞİYOR

ÇOCUKLAR AKIL VE ZEKA ATÖLYELERİNDE BULUŞTU

KARBON AYAK İZİ İÇİN ENERJİ İZLEME VE YÖNETME GEREKİYOR

Artık Şirketlerde Kağıt İsrafına Son

Yandex Mobil Yenilendi

Kale’den Lüks Kartlı Kilit Serisi

Kolay İK ChatGPT ile Entegre, Çalışan Esenliği Chatbot’u Geliştirdi

Damla Sulama Yöntemiyle Toprakta Yeşeren Hayat

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12