• BIST 100

    15255,15%0,89
  • DOLAR

    43,19% 0,03
  • EURO

    50,24% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6406,89% -0,36
  • Ç. ALTIN

    10346,92% -0,23

BESLENME SAATİ UYGULAMASI TÜM TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDU

Beylikdüzü Belediyesi’nin 2022 yılında “Bir çocuğun kaderi yoksulluk olamaz” sözünden hareketle başlattığı “Beslenme Saati” uygulamasında dördüncü dönem başladı.

BEYLİKDÜZÜ 13.09.2024 18:00:00 2418 0
BESLENME SAATİ UYGULAMASI TÜM TÜRKİYE

Beylikdüzü Belediyesi’nin 2022 yılında “Bir çocuğun kaderi yoksulluk olamaz” sözünden hareketle başlattığı “Beslenme Saati” uygulamasında dördüncü dönem başladı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü Mutfak’ta yeni dönemle ilgili açıklamalarda bulunarak uygulamanın önemine dikkat çekti. Başkan Çalık, projenin, çocukların sadece ekonomik değil, toplumsal bir krizin yükünü taşıdıklarına da işaret ederek, “Beslenme Saati uygulamasının yerel bir hizmet olmanın ötesine geçerek, tüm Türkiye’de bir model haline geldiğini ve merkezi yönetim tarafından da desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Beylikdüzü Belediyesi’nin 2022 yılında hayata geçirdiği ve tüm Türkiye’ye örnek olan “Beslenme Saati” uygulamasında dördüncü dönem başladı. Beylikdüzü’nün10 mahallesinde, 35 merkezde ihtiyaç sahibi ailelerin ilkokul çağındaki çocuklarına bugüne kadar 470 bin beslenme paketi ulaştırıldı. Beslenme Saati uygulamasıyla; çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin desteklenmesinin yanı sıra okuldaki başarılarının artırılması ve toplumsal eşitsizliğin azaltması hedefleniyor. Uzmanlar eşliğinde hazırlanan, çocukların ihtiyaçları olan bir öğünün, her gün ücretsiz olarak ulaştırıldığı uygulamanın 2024-2025 eğitim-öğretim yılındaki program detaylarını Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü Afet Anı Koordinasyon ve Lojistik Merkezi’nde bulunan Beylikdüzü Mutfak’ta kamuoyuyla paylaştı.     

“Beslenme Saati bir sosyal adalet projesidir”

Beslenme Saati’nin bir sosyal adalet projesi olduğunu dile getiren Başkan Çalık, “Ne mutlu ki, Beylikdüzü’nde başlattığımız bu proje, artık Türkiye genelinde birçok belediyeye ilham veren bir hareket haline geldi. Hepimiz, bir çocuğun gözündeki ışığın dünyaya bedel olduğunu biliriz. Bu ışığı görmek benim için her şeye değer. Beylikdüzü’nde bu ışığı çoğaltmak ve çocuklarımızı her sabah okula gülen yüzlerle uğurlamak, yıllardır en büyük önceliğimiz. Ülkemiz özellikle son yıllarda çeşitli zorluklarla mücadele ediyor. Maalesef ekonomik krizlerle ve doğal afetlerle bu sıkıntılar git gide derinleşti. Bu dönemde pek çok aile maddi zorluklarla boğuşurken, çocuklarımız da hayatın bu yükünü hiç olmaması gereken yaşlarda omuzlarında hissetmeye başladı. Çocuklarımızın bu zorlukları her gün hissetmesi ve okuldaki başarılarının düşmesi sadece ekonomik değil, toplumsal bir kriz haline geldi. Biz, Beylikdüzü’nde bu gerçeklere göz yumamayız. Karnı aç büyüyen bir çocuk, hayatı boyunca hayattan o intikamı alma dürtüsünü ruhunda taşır” dedi. 

“Uygulamamız Türkiye’nin pek çok yerindeki belediyelere ilham verdi”

Beslenme Saati uygulamasıyla 2024-2025 eğitim öğretim döneminde bin 500 çocuğa ulaşılacağını belirten Başkan Çalık, “Başlangıçta amacımız hiçbir çocuğun aç kalmamasıydı. Fakat biliyoruz ki mesele sadece karın doyurmak değil. Mesele, o çocukların okulda başarılı olmalarını ve geleceğe umutla bakmalarını sağlamak. Bugün gururla söylüyorum ki, Beslenme Saati sadece Beylikdüzü’nde kalmadı, Türkiye’nin pek çok yerindeki belediyelere ilham verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, birçok belediye bu projeyi kendi bölgelerinde hayata geçiriyor. Böylece Beslenme Saati, yerel bir sosyal hizmet olmaktan çıkıp ülke genelinde bir model haline geldi. Sayın Ekrem İmamoğlu liderliğinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin okul beslenmesi konusunda yaptığı atılımlar çok büyük önem taşıyor. Beslenme hakkını temin etmek sadece yerel yönetimlerin değil, merkezi yönetimin de sorumluluğu olmalıdır” şeklinde konuştu. 

“Beslenme Saati bir yardım değil; haktır”

“Beslenme Saati bir yardım değil; haktır” diyen Başkan Çalık, “Çocuklarımızın, bu ülkenin aydınlık geleceğine güçlü bir adım atabilmeleri için gereken en temel koşullardan biridir. Beylikdüzü Belediyesi olarak bu projeyi büyütmek ve yaygınlaştırmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Hiçbir çocuğumuzun eğitim hayatına eksik başlamasına izin vermeyeceğiz. Hep birlikte daha güzel, daha aydınlık yarınlar inşa edeceğiz. Bugün Beylikdüzü’nde ve İstanbul’da, yarın tüm Türkiye’de. Bu ülkenin çocukları için çalışan, hiçbir ayrım yapmaksızın kalbi Türkiye’nin çocuklarıyla atan birileri var ve hep olacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

TUZLA BELEDİYESİ VE SABANCI ÜNİVERSİTESİ’NDEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ

GALERİ CENNET’TE ‘FİJİTAL KAPILAR’ SERGİSİ AÇILDI

Başkan Çalık Sağlığı Hakkında Basın Açıklaması Gerçekleştirdi

BEYLİKDÜZÜ’NDE KAR MESAİSİ 7/24 SÜRÜYOR

Afet Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

TUZLA BELEDİYESİ FIRTINA SONRASI CAN DOSTLARINI YALNIZ BIRAKMADI

Kartal Belediyesi’nin Yeni Çöp Toplama ve Aktarma İstasyonu Hizmete Girdi

BEYLİKDÜZÜ’NDE EMPATİ VE FARKINDALIK DOLU ETKİNLİK

MİNİKLERDEN KAMU KURUMLARINA FARKINDALIK ZİYARETİ

“YAYALAR KAPALI SEMT PAZARI” TAMAMLANDI

UYGULAMALI MUHASEBE EĞİTİMİ ÜÇÜNCÜ DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ

KARTAL’DA “BEBEK AKADEMİSİ” UYGULAMAYA ALINDI

YEREL BASIN BOWLİNG TURNUVASINDA BULUŞTU

Tuzla’nın ‘Komşu Berber’i Şelale Park’ta hizmet vermeye başladı

İki Yeni Yol Açma ve Genişletme Çalışması Daha Tamamlandı

Gazetecilere Özel Bowling Turnuvası Sultanbeyli’de Düzenleniyor

BAKSM 2026’YA GÜÇLÜ BİR BAŞLANGIÇ YAPTI

Cumhuriyet Tarihine Tanıklık Eden Sergi Kartal’da Açıldı

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ OCAK AYI MECLİSİ TOPLANDI

Tuzla Belediyesi BESYO Akademi Hazırlık Kursları için başvurular başladı

Başkan Bingöl'den yeni yıl öncesi saha ekipleri ziyareti

ANAHTAR PARTİ BASIN MENSUBU VE MUHTARLARLA BULUŞTU

Kartal’da 3. Maker Eğitimleri Sertifika Töreni Gerçekleştirildi

HANİFE KANDEMİR'İN ACI GÜNÜ

BAŞKAN BİNGÖL, MUHTARLAR VE AİLELERİYLE YILSONU YEMEĞİNDE BULUŞTU

BAŞKAN VEKİLİ ÇEBİ YILIN SON GÜNÜNDE SAHADAYDI

KIŞ SPOR OKULLARINDA FUTBOL ANTRENMANLARI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

ANİ YAĞAN KAR, HIZLI MÜDAHALE İLE KONTROL ALTINA ALINDI

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE YENİ YIL HEYECANI

Kartal’ın 2025 Karnesi: Kartal'ın Çehresini Değiştirecek Yatırımlar

Yükleniyor

Umre ziyaretleri için 4 yeni rota

İsrailli bakanın Mescid-i Aksa baskınına Dışişleri'nden sert tepki: Kabul edilemez

ABD bu hamburgeri konuşuyor! Havyar ve yenilebilir altının bulunduğu hamburgerin fiyatı tam 14 bin TL

Arap ülkeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi

AK Parti'den 2. tur için hummalı çalışma! Yurt dışındaki oy kullanımı rekora gidiyor

Yunanistan'da 4 Türk aday milletvekili seçildi

Portekiz'deki orman yangınlarında ölü sayısı yükseldi

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

Katalonya’ya perşembeye kadar süre

DUnyanın en genç lideri olacak

GÖRÜŞ HABER 20 YAŞINDA

‘Kare Kare İstanbul’ Sergisi Maltepe’de

SANAT GÜNEŞİMİZ BODRUM’DA VE BURSA’DA ANILACAK

EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMAZ

Nuri Sesigüzel'in cenazesinde büyük ayıp! Mahmut Tuncer 20 TL isteyen kişiye 'Yüzsüz müsün?' diyerek karşılık verdi

Üç telli çalan saz ustası Durmuş Yıldırım, 91 yaşında hayatını kaybetti

Cannes Film Festivali'ne giden Hande Erçel, süper mini elbisesiyle çömelerek poz verdi

Cannes Film Festivali'nde dakikalarca ayakta alkışlanan Merve Dizdar, Türkiye'ye dönüşte uçağa alınmadı

Yalı Çapkını'nda ayrılacağı konuşulan Şerif Sezer, dizinin hesabını takipten çıkardı

Aleyna Tilki'nin annesi Havva Öztel, ABD'ye yerleşti

YEREL BASIN BOWLİNG TURNUVASINDA BULUŞTU

Gazetecilere Özel Bowling Turnuvası Sultanbeyli’de Düzenleniyor

HANİFE KANDEMİR'İN ACI GÜNÜ

GÜRKAN AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Kapadokya Değer Ödülleri Sahiplerini Buldu

NİHAL KORKMAZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İSDEM-DER YÖNETİCİLERİ BASINLA BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN NİYAZİ GÜNERİ'DEN YENİ YIL MESAJI

TEK MEZE KURTKÖY’DE AÇILDI

KARTALLI KARADENİZLİLER HORON GECESİNDE BULUŞTU

Tuzla’da 'Orman Benim' Kampanyası Kapsamında Mercan Park Temizlendi

O bölgede akıllı telefon kullanımı yasaklandı

KÂĞITHANE’DE YENİ GÖKMENLER YETİŞİYOR

ÇOCUKLAR AKIL VE ZEKA ATÖLYELERİNDE BULUŞTU

KARBON AYAK İZİ İÇİN ENERJİ İZLEME VE YÖNETME GEREKİYOR

Artık Şirketlerde Kağıt İsrafına Son

Yandex Mobil Yenilendi

Kale’den Lüks Kartlı Kilit Serisi

Kolay İK ChatGPT ile Entegre, Çalışan Esenliği Chatbot’u Geliştirdi

Damla Sulama Yöntemiyle Toprakta Yeşeren Hayat

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9