• BIST 100

    9475,21%0,81
  • DOLAR

    38,91% 0,12
  • EURO

    44,00% -0,15
  • GRAM ALTIN

    4122,56% -0,48
  • Ç. ALTIN

    6643,34% -0,27

EKREM İMAMOĞLU’NA SEVGİ SELİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlattığı “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingini Pendik meydanın da gerçekleştirdi.

SİYASET 22.05.2025 12:00:00 0
EKREM İMAMOĞLU’NA SEVGİ SELİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlattığı “Millet İradesine Sahip Çıkıyor”  mitingini Pendik meydanın da gerçekleştirdi. Kalabalık bir kitleye konuşan Özel “İmamoğlu’nun üzerinde gizli bir telefon bulunduğu” iddialarına açıklık getirdi. Mitingde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun okundu. 

 

İMAMOĞLU'NUN MESAJI OKUNDU

Mitingde Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik Ekrem İmamoğlu'nun mesajını okudu. İmamoğlu'nun mesajı şöyle; "Sevgili Pendikliler, benim iyi kalpli cesur hemşehrilerim; her şeyin çok güzel olacağı yeni ve aydınlık bir dönemin eşiğindeyiz. Haklıyız, kararlıyız, başaracağız. Hepinize merhaba.

Karşınızda bir daha asla seçim kazanamayacaklarını çok iyi bilen ve bundan ölesiye korkan bir avuç insan var. Aylardır nasıl büyük bir telaş ve panik içinde olduklarını görüyorsunuz. Açtıkları her soruşturma, yürüttükleri her algı operasyonu ayaklarına dolanıyor. Yaptıkları her gözaltı, her tutuklama oylarının biraz daha düşmesine neden oluyor. Rakibi ortadan kaldırarak seçim kazanma girişimleri vicdanlarda yer bulmuyor. Mertlikten uzaklaştıkça milletin gözünden düşüyorlar. 

Biz ilse cesur ve kararlı adımlarla hedefimize yürüyoruz. 19 Mart'tan bu yana milyon milyon çoğalıyoruz. Ülkenin dört bir yanında, meydanlarda demokrasiyi, dayanışmayı, mücadeleyi, coşkuyu büyütüyoruz. Koşarak değil adım adım yürüyoruz. Ama her adımda yeri göğü inletiyoruz. Çünkü haklıyız ve ne istiyorsak bu ülke için, bu millet için istiyoruz.

''BİZ MİLLET NE DERSE O OLSUN İSTİYORUZ''

Biz millet ne diyorsa öyle olsun istiyoruz. Türkiye sorunlarını milletin hakemliğinde aşsın istiyoruz. Terör örgütü PKK'nın silah bırakması ve kendisini feshetmesinin ardından TBMM rehberliğinde katılımcı, şeffaf ve demokratik bir süreci hep birlikte inşa etmemiz gerekiyor. Ülkemizin sabırla ve katılımcı bir iradeyle, milletimizin güvenini kazanan bir terörsüz ve demokratik Türkiye hedefine ilerlemesi, tarihimize, milletimize ve ortak geleceğimize karşı sorumluluğumuzdur. Bu süreci başarıyla tamamlayabilmek için, tüm partilerin katılımıyla, ‘Terörsüz ve Demokratik Türkiye Komisyonu’ kurulması ve bu komisyonun şeffaf, katılımcı ve demokratik bir iradeyle çalışması şarttır. Bu yol, sadece terörün sonu değil, aynı zamanda demokrasinin, hukukun üstünlüğünün yeniden tesis edilmesidir.

İnanıyoruz ki bu süreç, Türkiye’nin gerçekten demokratik bir ülke olmasına vesile olursa başarıya ulaşacak, milletimize umut ve güven verecektir. Bu güvenin oluşmasında en büyük ihtiyaç; hukuk önünde eşitliğin herkes için sağlanması ve herkes için siyaset zemininin genişlemesidir. Biz, milletin kayıtsız şartsız egemenliğini ilke edinmiş bir partiyiz. ‘Milli egemenlik öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taçlar, tahtlar yanar, yok olur’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gidenleriz. Milletin iradesi öyle büyük bir ışıktır ki, ülkemizi aydınlatır, geleceğimizi aydınlatır. Millet büyüktür. Her şey çok güzel olacak. Her şey çok güzel olacak. Her şey çok güzel olacak. Kalın sağlıcakla. Ekrem İmamoğlu.

ÖZGÜR ÖZEL`''19 MAYIS'TA İZMİR'DE BİR BAŞLANGIÇ GERÇEKLEŞTİRDİK''

İmamoğlu'nun mesajının okunmasının ardından konuşan Özgür Özel ise şunları söyledi:

"19 Mayıs'ta İzmir'de bir başlangıcı gerçekleştirdik. Ekrem Başkanımızı, belediye başkanlarımızı, meclis üyelerimizi, bürokratlarımızı, bütün arkadaşlarımızı alana kadar ant olsun ki bu bir başlangıçtır ve 19 Mayıs'tan sonra ilk miting Pendik'tedir.

5 yıldır Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından yönetilen ama sorunları çözülemeyen Pendik’te biz, ilçeyi tanıyan, sorunlarını çözeceğine inandığımız bir adayla, Tarık Balyalı’yla seçimlere girdik. Tarihimizin en yüksek oyunu alarak 180 bin oya, yüzde 43’e ulaştık. Seçimi kazanamadık ama şunu herkes bilmeli: Biz birileri gibi alamadığımız ilçeye küsen, seçmeni cezalandıran bir anlayıştan değiliz. Kusuru kendimizde arayan ve geleceği inşa etmeye çalışan bir anlayıştan geliyoruz.

"KİMSE BİZİ SEÇİM KAZANAMAYINCA DARBECİLİĞE SARILANLARDAN SANMASIN"

Biz, 47 yıl boyunca birinci parti olamayınca bile sandığa küsmeyen, darbeye kalkışmayan bir partiyiz. 15 Temmuz’da en çok husumet yaşadığımız partiye karşı bile darbeye direnen, TBMM’yi savunan, milli iradeyi baş tacı eden bir gelenekten geliyoruz. Kimse bizi seçim kazanamayınca darbeciliğe sarılanlardan sanmasın.

Cumhuriyet Halk Partisi, sadece kendi seçmeninin değil; sandıkla gelip sandıkla gitmek istemeyenlere karşı Türkiye’nin tüm demokratlarıyla omuz omuza veren bir partidir. Nasıl ki yerel seçimleri birlikte kazandıysak, bundan sonra da Türkiye’nin sosyal demokratlarını, muhafazakâr demokratlarını, milliyetçi demokratlarını, liberal demokratlarını, sosyalist demokratlarını ve Kürt demokratlarını bir araya getireceğiz. Türkiye ittifakıyla kesinlikle kazanacağız.

HANGİ TELEFONU BULDUN?

Bunca yalandan sonra şimdi 560 milyar yalan, lüks araba yalan, cep telefonu yalan, para kasası yalan, bavullarda para taşımak yalan, MASAK raporu yalan. Şimdi çıkmış iki gündür telefon bulduk diyorlar. Hangi telefonu buldun? Diyorlar ki; 'Bir eve gidildi, o evde bir telefon bulundu. Bu Ekrem İmamoğlu'nun gizli telefonu utanmadan, sıkılmadan, 2 gündür 'telefon bulduk' diye gazeteler yazıyor. 'Telefon bulundu, soruşturma yeniden başlayacak.' Telefon bulduk diye söyledikleri telefon, Ekrem Başkan'ın Beylikdüzü Belediye Başkan’ıyken kullandığı, İstanbul Büyükşehir'e geçince kapattığı, bir çekmeceye attığı, 5 yıldır hiç arama yapmayan, içinde herhangi bir belge olmayan telefonu algı yönetimi için 'bulundu' diyorlar. Buradan bütün Türkiye'ye söylüyorum; büyük bir yalanla karşı karşıyayız. Anılan telefon Ekrem Başkan'ın ilk ifadesinde kayda geçirdiği 532 721 03 25 numaralı telefondur. İlk gün söylemiştir. 'Telefon buldum' diye sevinen budalalara söylüyorum; telefonu bulan Graham Bell bile telefonu icat ettiğine sizin kadar sevinmedi. Yalandan delil icat edemezsiniz. Yeni bulduk dedikleri telefon zaten söylediğimiz bir telefondur. Asla ve asla delil durumunu değiştirecek bir durum yoktur. Ekrem Başkan masumdur, ben de kendisine sonuna kadar kefilim.

"BİR HATA YAPTINIZ YOL YAKINKEN DÖNÜNÜZ''

Millet bu kumpasa razı gelmemiştir, ikna olmamıştır. Bir hata yaptınız, yol yakınken dönünüz. Eğer bu yanlıştan dönersen sadece yanlıştan dönmüş olursun, özür dilersin. Bu yanlıştan dönmezsen tarihe darbeci olarak geçiyorsun, cunta başı olarak kalacaksın. Israr ettikçe hem kendinizi bitiriyorsunuz, hem memleketi bitiriyorsunuz. Merkez Bankası 60 milyar dolar rezerv yaktı bu uğurda. Bu para kişi başına 27 bin lira, bu para dün gece doğan kundaktaki bebekten de ölüm döşeğindeki hastadan da, bu meydandaki herkesten de 86 milyondan ayrı ayrı çıktı. Tam 27’şer bin lira. Emeklilere 14 bin değil, 30 bin lira maaş vermek, bunu 10 yıl boyunca yapmak mümkün bu parayla. Çiftçilerin bütün borçlarını silmek, bir o kadar da üstüne para vermek mümkün bu parayla. Kredi Yurtlar’dan kredi kullanan öğrencilere 3 bin lira değil, 30 bin lira vermek, bunu 10 yıl sürdürmek mümkün bu parayla. Emekliye, işçiye, çiftçiye, memura bulunamayan parayı Ekrem Başkan’ı hapiste tutmak için harcayanlara şunu söylüyoruz: Korkunun ecele faydası yok, siz gideceksiniz. Türkiye’nin yeni Cumhurbaşkanı Ekrem İmamoğlu olacak. Buradan Erdoğan’a, Pendik Meydanı’ndan bir kez daha meydan okuyoruz. Erdoğan, sen birini yolladın. Yalanlar, iftiralar, gizli tanıklar, zorla iftira attırmalarla bir şeyler tasarladı, olmuyor. Sen ona güveniyorsun, biz arkadaşlarımıza güveniyoruz. Eğer cesaretiniz varsa bir an önce iddianameyi düzenleyin. Arkadaşlarımızın yargılanmalarını TRT’den canlı yayınlayın. Bu millet iftirayı da görsün cevabını da duysun. Erdoğan, 25 yıldır kazandığın Pendik ‘Hak, hukuk, adalet’ diye inliyor. Ve sana sesleniyor. Diyor ki ‘Gel, gel, cesaretin varsa TRT’ye gel. Canlı yayında ver onu duyalım.’ Buradan hem meydanda olanlara hem televizyonu başında olanlara şunu söylüyorum. Yarından itibaren sokakta, parkta, çarşıda, pazarda, alışverişte, ev gezmesinde, iş yerine giderken serviste AK Partili kimi görürseniz şunu sorun. Deyin ki ‘Neden TRT’den yayınlanmıyor bunlar? İftiralar duyuyoruz da cevaplarını niye duyamıyoruz? Var mısınız TRT’den yayınlanmasına’ deyin. Var mısınız? Kendine güvenen yayınlasın.

"ERDOĞAN'A BİR KEZ DAHA MEYDAN OKUYORUZ"

Buradan Erdoğan'a bir kez daha meydan okuyoruz. Erdoğan sen birini yolladın, yalanlar, iftiralar, gizli tanıklarla bir şeyler tasarladın olmuyor. Sen ona güveniyorsun biz arkadaşlarımıza güveniyoruz. Eğer cesaretin varsa bir an önce iddianameyi düzenleyin, arkadaşlarımızın yargılanmalarını TRT'den canlı yayınlayın. Bu millet iftirayı da görsün cevabını da duysun.

''BURASI PENDİK EMEĞİN EN GÜÇLÜ OLDUĞU İLÇELERDEN BİRİ''

Burası Pendik, burası emeğin en güçlü olduğu ilçelerden biri, Sayın Erdoğan Halk TV izlediğini biliyoruz. Halk TV’ye, Sözcü TV’ye, Tele 1’e Sözcü TV’ye sık baktığını biliyoruz. Bakıp da bazen kızdığını biliyoruz. ‘Bir şeyler söylüyorlar, anlamıyorum’ diyorsan, hani 31 yıllık diplomayı iptal ettin de sorgulayınca çıkıyordu da tam o gün onu da kaldırttın ya. Pendik Meydanı da senin diplomanı sorguluyor. Diyorlar ki ‘Diplomasız Erdoğan’ diyorlar. Diploma sorgulatacaksan öyle yandaş bir tane öğretim görevlisini, yalandan yaptığı bir yüksek lisansla oraya buraya koyup da talimat vererek diploma sorgulatılmaz. Böyle 10 binlere, 100 binlere sorgulatırım diplomanı, milyonlara, milyonlara. Buradan bir güvence verip sonra emekçi kardeşlerimin işine geçeceğim. AK Partili, MHP’li gençler diyormuş ki ‘Ya bizimkiler zoru görünce adamın diplomayı iptal ettiler. Yarın bu CHP gelince, bu Ekrem İmamoğlu gelince o da bizim diplomaları iptal ederse ne olacak?’ Buradan açık söylüyoruz. Ekrem İmamoğlu Erdoğan gibi Cumhurbaşkanlığı yapmayacak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi Cumhurbaşkanlığı yapacak. O yüzden Ekrem Bey’in Cumhurbaşkanlığında CHP’nin İttifakında ve Türkiye İttifakı’nda herkesin diploması, tapusu, evlilik cüzdanı, banka hesap cüzdanı garanti altındadır. Sizin de garantiniz Türkiye Cumhuriyeti devletidir.

“HEP BİRLİKTE YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPACAĞIZ”

Değerli Pendikliler, Pendik ve civarındaki yerleşim birimleri Türkiye’de emekçilerin en yoğun olduğu bölgelerden bir tanesi. Bugün buradan bu akşam hep birlikte yeni bir başlangıç yapacağız. Başarısız darbe girişiminde yakılan rezervlerle ve yeniden yükselen faizlerle bir anda yüzde 47,5 olan faizler, KOBİ’lerin, sanayicilerin kullandığı kredilerin faizlerini yüzde 70’lere çıkardı. TÜİK’e göre dört aylık enflasyon yüzde 13. Yılbaşında 22 bin lira olan asgari ücret, şu anda alım gücü olarak o günün 19 bin lirasına indi. Yani 3 bin lira eridi. Hesap ENAG’a göre 4 bin 400 lira eridi. Geçen seçimlerden önce ‘Enflasyonist ortamda asgari ücrete gerekirse dört kez zam yaparız’ diyorlardı. Şu anda dört ayda verilen zamdan fazlası gitti. Yarından itibaren hem bütün işçi sendikalarını, konfederasyonları ziyaret takvimimizi alarak hem işçi örgütleri ile hem işveren örgütleri ile hem de işçilerle birlikte asgari ücrete Temmuz ayında hakikatli bir zam yapılması için, bir ara zam için çalışmaları başlatmaya karar verdik. Asgari ücrete sendikaların önerilerini alarak, gerekli araştırmaları, gerekli çalışmaları yaparak, işçilerle, işverenlerle görüşerek küçük işletmeler, KOBİ’ler için bu yükün onların sırtına gelmesini engelleyecek çözüm önerilerini yine getirerek asgari ücrete Temmuz ayında zam alacağız, zam alacağız, zam alacağız. Çok tatlısınız da gelin biz Özgür Başkan’a tezahürat etmek yerine Ekrem Başkan’a, belediye başkanlarımıza, arkadaşlarımıza bir selam yollayalım.

“GENÇLİĞE DÜŞMAN HUKUKU UYGULUYORLAR”

Şimdi Saraçhane’de bir kere yaptık. Ertesi gün geldi ve dedi ki ‘Özgür Başkan yıllardır bu işi yapıyorum. Kimse beni fark etmedi.’ Bu dronun bir operatörü var. Ona bir alkış yapalım, emekçi kardeşime. (Sloganlar) Bu yaptığınızı yaptılar diye gözaltına alınan, tutuklanan gençlerimiz oldu. Saraçhane’de binlerce gözaltı, 301 tutuklama olmuştu. Halen daha 36 genç arkadaşımız tutuklu bulunuyor. Bugün Boğaziçi tutuklularının tutukluluğuna karar verecek hakim gitmiş, bir hafta yıllık izne ayrılmış. Çocuklara diyorlar ki ‘Bir hafta daha bekle.’ Adeta muhalif gençlere, itiraz eden gençlere, üniversite gençliğine düşman hukuku uyguluyorlar. Darbeye karşı direnişi başlatan İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, tüm Türkiye’deki bütün genç arkadaşlarımızın emeğine ve yüreğine sağlık içeride bulunan 36 arkadaşımızın da alınlarından öpüyoruz.

Biliyorsunuz hem Ataşehir’de, hem Kartal’da birer belediye başkan yardımcısı, sekiz belediyemizde de birer belediye meclis üyemizi toplayıp, belediyelere akıllarınca korku salmak, belediye başkanlarımızı tedirgin etmek ve o belediye meclis üyeleri üzerinden onlarla birlikte partimize oy veren Kürt seçmenleri cezalandırmak isteyen bir anlayış var. Buna DEM Parti, Kent Uzlaşısı diyor. Onlar diyorlar ki ‘Seçimi kazanırsak kazanırız. Kazanamayacağımız yerlerde adaya bakarız. Eğer kente karşı suç işlemeyecek, oy verebileceğimiz, demokrat adaylarsa biz de destekleriz.’ Bunun bizim partimizdeki ismi daha geniş. Biz buna Pendik İttifakı, İstanbul İttifakı, Türkiye İttifakı diyoruz. Ama DEM’den, ama diğer partilerden kanaat önderi, oy getirebilecek, hatta geçmişte başka partide siyaset yaptılarsa da eğer demokratsa, bu ülkenin bütünlüğü ile bir sorunu yoksa vatanına, milletine bağlı ise bu ittifakın içine alıyoruz.

"BİR YANDAN PKK İLE PAZARLIK EDİYOR, BİR YANDAN KÜRT VATANDAŞI İÇERİ KOYUYORLAR"

Türkiye’de tüm illerde, birçok ilçede çeşitli siyasi partilerden isimler alındı. İstanbul’da da ilçelerde birer, ikişer DEM’de geçmişte siyaset yapmış ya da Kürtlerin kanaat önderlerinden oy verecekleri isimler listelerde yer aldı. Bu ne bir kusur, ne bir günah ama savcı şöyle yazmış, ‘Batıda belediye kazanamayacakları yerlerde CHP listelerinden seçime girmek suretiyle, batıdaki Kürtlerin temsil imkanı kazandığı…’ Bunu suç olarak gösteriyor. Eğer böyle bir suç varsa o suçun faili benim kardeşim, ben. Açıkça hem bir yandan PKK ile pazarlık ediyor, PKK ile bir süreç yürütüyorlar. Abdullah Öcalan’a methiyeler düzüyorlar. Diğer taraftan belediye meclislerinde yer alan birer Kürt vatandaşı alıp içeri koyuyorlar, HDK’dan yargılıyorlar. Bugün onların duruşması vardı. HDK’nın, başta İzmir 12’nci Ağır Ceza’nın karar olmak üzere çokça kararda bir kongre olduğu, terör örgütü olmadığı yazdığı halde 10 kişiyi bugün 10 saat yargılayıp Eylül’ün bilmem kaçına kadar tutukluluğuna devam kararı vermişler. Yazıklar olsun. Bir tarafta Devlet Bey’in konuştuğu umut hakkı, diğer tarafta Türkiye demokrasisinin en sağlıklı işbirliklerinden birine, böyle yaptıkları haksızlıklarla Türkiye’nin barışına vurulmuş büyük bir darbedir. Bu meselede ne bir belediye başkanı, ne bir belediye meclis üyesi mesul değildir. Türkiye’nin birlik ve beraberliği için atılmış bu adımı kriminalleştirenler, Türkiye’nin en büyük düşmanlarıdır. Türkiye’deki herkes bilsin ki bu meydandakiler, bu meydanda yan yana duranlar, hem Ekrem İmamoğlu’nun, hem Selahattin Demirtaş’ın, hem Ümit Özdağ’ın özgürlüğünü birlikte savunabilen demokratlardır. Bu meydandaki bu alkış Türkiye’nin umududur. Türkiye’nin umudu sizlersiniz.

Efendim Ümit Özdağ’ı içeri alsınlar, ona birileri sevinsin. Selahattin Bey’i alsınlar, başkası sevinsin. Ekrem Başkan’ı alsınlar, öbürü sevinsin. Bir tek adam, hep sevinsin. Öyle yağma yok; kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz.

Memlekette bir kendini değil, herkesi düşünenler var. Evellalah bu akşam Pendik Meydanı’na onlarla birlikteyim. Hepiniz hoş geldiniz. Bir de kimseyi düşünmeyip bir tek kendini düşünen biri var. Şimdi devletin parasıyla, devletin parasını ajanslara verip kendine kampanya yaptırıyor. Oylar düşmüş ya. Oradan kendini yükseltmek için kampanya yaptırıyor, ‘küresel lider’ diye. Buradan Erdoğan’a söylüyorum; evinde demokrat olmayan küresel lider olamaz. Evinde otokrat olan, evinde diktatör olan ne dünyaya lider olur, ne küresel lider olur. Olsa olsa rezil olur. Memleketi de rezil eder. Ecevit’le Yaser Arafat’tan beri CHP’nin sahip çıktığı Filistin davasına, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının gidip omuz verdiği Filistin’in haklı kurtuluş mücadelesine, sahip çıkmayan, Trump’ın sözüyle Gazze’yi sahil kasabası yapmaya çalışan, Filistinlilerin Gazze’den uzaklaştırılmasına susandan, Kuzey Kıbrıs’ı Türki Cumhuriyetler tanıyacak diye beklerken, Türki Cumhuriyetlerin Güney Kıbrıs’ı tanımasına susandan, Ege’deki Adalar’daki işgallere susandan, Türkiye’nin hakkını, menfaatini Trump’ın iki dudağının arasına bırakandan küresel lider olmaz. Böylesine birisinin kendi hesapları için memleketin çıkarlarını feda etmesine, AK Partililer susuyor mu bilmem. Ama bu meydan susmaz, susmadı, susmayacak.

“DEMOKRASİYİ BİR KEZ DAHA KURACAĞIZ”

‘19 Mayıs son değil, başlangıç’ dedik. 19 Mayıs’tan sonra çağırdınız, ilk olarak koştuk Pendik’e geldik. Muhteşem bir coşku, muhteşem bir ev sahipliği ile karşılandık. Bu meydan, bu enerjisini 15 milyonu geçen, 20 milyona doğru yürüyen imzalarda, ilk hedef 20 milyonu tutturup, 28 milyona doğru yürümek için bu meydan görev almaya hazır mı? İlçeden stantlardan boş imza föylerini alıp kapı kapı gezmeye, imza vermeyenleri ikna etmeye, gidilemeyen yerlere gitmeye, imzaları tamamlamaya hazır mıyız? 20 milyonuncu imzayı notere tespit ettirdikten sonra, 8 milyon kalan imzayı teker teker geriye sayacağız. Buradan endişeli olan herkese söylüyoruz. ‘Çok imza vermek istiyorum, memuriyete gireceğim, korkuyorum.’ ‘Torun polis, korkuyorum.’ ‘Mülakat var, korkuyorum’ diyenlere imzalar bize emanet, Mustafa Kemal Atatürk’ün partisine emanet. Onu kimseye vermeyiz. Sadece notere tespit için göstereceğiz. O imzalar herkesin onuru olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nde saklanacak. Şimdi buradan hep birlikte Silivri’ye doğru sesimizi duyuracak kadar gür bir sesle seslenelim. Ey Erdoğan, ben milletim, ben milli iradeyim. Ben ne dersem o olur. Adayımı bırak, sandığı getir. Adayımı yanımda, sandığı önümde istiyorum. Bu sandık sizin inancınızla, kararlılığınızla, coşkunuzla, cesaretinizle ya gelecek ya gelecek. İzmir’de en son kapatırken ‘Yürüyelim arkadaşlar’ demiştik. O zaman Pendik, bugün çağırdınız geldik. Çağırdığınıza değdi, geldiğimize değdi. Muhteşem bir ses, büyük bir inanç, büyük bir kararlılık gösterdiniz. Bundan sonra durmak yok, hep beraber Türkiye’yi bir kez daha kurtaracağız, bir kez daha demokrasiyi kuracağız. Var mıyız? Hazır mıyız? O zaman yürüyelim arkadaşlar" dedi.

 

EKREM İMAMOĞLU’NA SEVGİ SELİ

ÖZGÜR ÖZEL’DEN PENDİK ÇIKARTMASI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Pendik’te Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Geçlik Bayramı Törenlerle Başladı

KARTAL’DA 19 MAYIS COŞKUSU ÇELENK TÖRENİYLE BAŞLADI

Yasin Dağlı, Akdeniz Film Yapım Festivali’nde Zirvede

KARTAL'DA YILSONU SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

Kartal Belediyesi’nden 19 Mayıs’a Yakışır Kutlama: Spor ve Sanatla Dolu Bir Bayram

BEYLİKDÜZÜ’NÜN ÖZEL SPORCULARI MASA TENİSİNDE TER DÖKTÜ

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’den 19 Mayıs Mesajı

Niloya, "Yürüyen Çalı" ile Kağıt İsrafına Dikkat Çekiyor

Kartal Belediyesi’nden Nefes Farkındalık Semineri

ZİYA ÜNKER’DEN TÜRKAN KURTULMAZ’A ZİYARET

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ ÖĞRENCİLERİNİN ESERLERİ BAKSM’DE SERGİLENİYOR

Disleksi Nedir, Ne Değildir?

Kartal’da Engeller Değil Çözüm Yolları Konuşuldu

Kartal Belediyesi Su Sporları Merkezi’nde Her Ay 244 Vatandaş Eğitim Alıyor

Engelsiz Şenlikte Gönüllerince Eğleniyorlar

Kartal Belediyesi’nden Besin Alerjisi Farkındalığı Etkinliği

Prof. Dr. Oğuz Özyaral’dan Bahar Alerjisi Uyarısı

SPORCULAR 8. KEZ ŞEHİTLER İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ

AÇEM Yıl Sonu Gösterileri Başladı

ANNELER GÜNÜ’NÜ DOĞAYLA İÇ İÇE GEÇİRDİLER

Hastalık Değil Farklılık

LGS MOTİVASYON SEMİNERİNE GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ

Kalpten Kadraja Fotoğraf Sergisi Anneler Günü’nde Sanatseverlerle Buluştu

Deprem Kapıda, Yazılım Sömürüsüne Dur De!

ÇOCUKLAR EL YAPIMI KÂĞITLA HEM ÖĞRENİYOR HEM ÜRETİYOR

Her Şeyi Değiştiren Bir Yürek Anne Kadın Emeği Pazarı Kartal’da açıldı

KÂĞITHANE’DE HAŞERE VE SİNEKLERE KARŞI ETKİN MÜCADELE

Yükleniyor

Umre ziyaretleri için 4 yeni rota

ABD bu hamburgeri konuşuyor! Havyar ve yenilebilir altının bulunduğu hamburgerin fiyatı tam 14 bin TL

İsrailli bakanın Mescid-i Aksa baskınına Dışişleri'nden sert tepki: Kabul edilemez

Arap ülkeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi

AK Parti'den 2. tur için hummalı çalışma! Yurt dışındaki oy kullanımı rekora gidiyor

Yunanistan'da 4 Türk aday milletvekili seçildi

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

Portekiz'deki orman yangınlarında ölü sayısı yükseldi

Irak güçleri Kerkük’e girdi

Eğitim reformu Çin’i uçurdu

‘Kare Kare İstanbul’ Sergisi Maltepe’de

SANAT GÜNEŞİMİZ BODRUM’DA VE BURSA’DA ANILACAK

EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMAZ

Nuri Sesigüzel'in cenazesinde büyük ayıp! Mahmut Tuncer 20 TL isteyen kişiye 'Yüzsüz müsün?' diyerek karşılık verdi

Üç telli çalan saz ustası Durmuş Yıldırım, 91 yaşında hayatını kaybetti

Cannes Film Festivali'ne giden Hande Erçel, süper mini elbisesiyle çömelerek poz verdi

Cannes Film Festivali'nde dakikalarca ayakta alkışlanan Merve Dizdar, Türkiye'ye dönüşte uçağa alınmadı

Yalı Çapkını'nda ayrılacağı konuşulan Şerif Sezer, dizinin hesabını takipten çıkardı

Aleyna Tilki'nin annesi Havva Öztel, ABD'ye yerleşti

Usta sanatçı Nuri Sesigüzel son yolculuğuna uğurlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Pendik’te Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Geçlik Bayramı Törenlerle Başladı

KARTAL’DA 19 MAYIS COŞKUSU ÇELENK TÖRENİYLE BAŞLADI

Yasin Dağlı, Akdeniz Film Yapım Festivali’nde Zirvede

ZİYA ÜNKER’DEN TÜRKAN KURTULMAZ’A ZİYARET

Deprem Kapıda, Yazılım Sömürüsüne Dur De!

AV. TÜRKAN KURTULMAZ GÜVEN TAZELEDİ

AV. Türkan Kurtlmaz Güven Tazeledi

Niyazi Güneri’den tokat gibi cevap

POLİS TEŞKİLATININ 180. YILI KARTAL'DA KUTLANDI

Tuzla’da 'Orman Benim' Kampanyası Kapsamında Mercan Park Temizlendi

O bölgede akıllı telefon kullanımı yasaklandı

KÂĞITHANE’DE YENİ GÖKMENLER YETİŞİYOR

ÇOCUKLAR AKIL VE ZEKA ATÖLYELERİNDE BULUŞTU

KARBON AYAK İZİ İÇİN ENERJİ İZLEME VE YÖNETME GEREKİYOR

Artık Şirketlerde Kağıt İsrafına Son

Yandex Mobil Yenilendi

Kale’den Lüks Kartlı Kilit Serisi

Kolay İK ChatGPT ile Entegre, Çalışan Esenliği Chatbot’u Geliştirdi

Damla Sulama Yöntemiyle Toprakta Yeşeren Hayat

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 28 1 5 56 89
2.Fenerbahçe 34 25 3 6 52 81
3.Samsunspor 34 18 10 6 13 60
4.Beşiktaş 34 16 7 11 20 59
5.İstanbul Başakşehir 34 16 12 6 7 54
6.Eyüpspor 35 14 13 8 4 50
7.Trabzonspor 34 12 11 11 11 47
8.Göztepe 34 12 11 11 10 47
9.Kasımpaşa 34 11 10 13 0 46
10.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
11.Kayserispor 34 11 12 11 -11 44
12.Antalyaspor 34 12 14 8 -22 44
13.Gazişehir Gaziantep 34 12 15 7 -5 43
14.Rizespor 34 13 17 4 -10 43
15.Alanyaspor 34 10 15 9 -10 39
16.Bodrum FK 34 9 16 9 -13 36
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59