-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,17% 0,05
-
EURO
50,70% -0,07
-
GRAM ALTIN
7142,44% 0,47
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ ÖĞRENCİLERİNİN ESERLERİ BAKSM’DE SERGİLENİYOR
Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi, Beylikdüzü Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerinin bir yılda ürettiği eserlerin sergilendiği bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.
16 Mayıs’a kadar açık kalacak olan sergide 65 yaş üstü vatandaşların kara kalem çizimlerine de yer veriliyor. Serginin açılışında Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Emel Turan ile birlikte kursiyerlere sertifikalarını takdim eden Zehra Çalık, geçen yıl hizmete açılan Yaşam Merkezi’nin gençler ve anneleri açısından önemini vurguladı. Kadın katılımcıları kutlayan Zehra Çalık, ‘kendinize iyi bakın, gülümseyin, ana odaklanın ve değiştirin’ dedi.
Özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata katılımını sağlamak amacıyla politikalar geliştiren Beylikdüzü Belediyesi, Beylikdüzü Engelsiz Yaşam Merkezi bünyesinde ki sanat atölyelerinde üretilen el işi çalışmaların da görücüye çıkarıldığı bir sergiyi ziyarete açtı. Engelliler Haftası boyunca açık kalacak olan sergide, öğrencilerin ürettiğiel emeği çini, ahşap, resim, seramik, punch, geri dönüşüm, takı, rölyef ve tekstil ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Aynı merkezdeki Aktif Yaşam Atölyeleri’nde açılmış kara kalem kursunu tamamlayan 65 yaş üstü kursiyerlerin eserlerine de serginin bir bölümünde yer veriliyor.
“Engelsiz Yaşam çok kıymetli bir merkezimiz”
Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki (BAKSM) iki serginin açılışında konuşan Zehra Çalık, sözlerine kadın katılımcıları kutlayarak başlarken, Engelsiz Yaşam Merkezi’nin önemini ve değerini vurguladı. Zehra Çalık, şunları söyledi: “Öncelikle Yaşam Atölyesi’ndeki kadınları tebrik ediyorum. Evde oturup torun bakmaktansa kendinize bir şeyler katmışsınız. Engelsiz Yaşam çok kıymetli bir merkezimiz, oradaki çocuklarımız, gençlerimiz artık büyüdüler. Hepsi bizim için çok kıymetliler, annelerimiz de öyle.İyi ki varsınız, çarşamba günü Çalık başkanı görmeye gittiğimde selamlarınızı sevgilerinizi ona ileteceğim. Bazen öyle olayların içinde olabiliyoruz ki, “gülümse, ana odaklan ve değiştir”, işte bunu yapabilmemiz gerekiyor. Lütfen hepimiz buna özen gösterelim. Hayatımızdan çalmayalım, kendimize iyi bakalım” dedi.




10. VEDAT GÜNYOL DENEME ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
BEYLİKDÜZÜ’NDE ATIKLAR SANATA DÖNÜŞTÜ
TUZLA BELEDİYESİ VE İBB İŞ BİRLİĞİNDE TRAFİĞİ RAHATLATACAK DÜZENLEME
BASINA TEŞEKKÜR VE "ORTAK AKIL" VURGUSU
Burak Bora Anadolu Lisesi’nden Bir Başarı Daha
TIP BAYRAMI’NDA SAĞLIK ÇALIŞANLARI AYNI SOFRADA BULUŞTU
Kartal Belediyesi 14 Mart Tıp Bayramı’nda Sağlık Emekçilerini Unutmadı
Kartal Belediyesi’nden Okullarda Afet Bilinci Eğitimi
BAKSM 32. İFSAK KISA FİLM FESTİVALİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
Çorbada Bizim de Tuzumuz Var
ELÇİ’NİN İFTARINA YOĞUN İLGİ
PENDİK’TE MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKTI
Özel Ege Bilim Okulları’ndan Matematiği Sevdiren Atölye
Tuzla Belediyesi’nden Konaşlı TOKİ ve çevresine ücretsiz ring hizmeti
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN VEFA SOFRASI
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE DOSTU ADIMLAR
Kartal’da Sanat Rüzgârı: “Bıraktığımız İzler” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
ATIK YAĞLAR EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR
ÜLKÜ OCAKLARI İFTARDA BULUŞTU
BAŞKAN ÇALIK 355 GÜN SONRA İLK KEZ HÂKİM KARŞISINDA
SOKAKTA SAHADA SAHNEDE KADINLA GÜÇLENEN KENT
8 MART’TA ANLAMLI BULUŞMA
CHP PENDİK İHTİYAÇ SAHİBİ VE ENGELLİ BİREYLERLE İFTARDA BULUŞTU
KARTAL’DA KADINLARA ANLAMLI ARMAĞAN
BAŞKAN VEKİLİ ERAY KARADENİZ, PERSONELİN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI
NAZAN ÖNCEL “YARINSIZ YARIN” İLE KÜÇÜKÇEKMECELİ KADINLARLA BULUŞTU
BEYLİKDÜZÜ’NDE ÖĞRENCİLERE ELEKTRONİK ATIK EĞİTİMİ
Pendik Belediyesi “Tekne Orucu” Geleneğini Sürdürüyor
ÇAYKARALILAR BAŞKANINI SEÇTİ
CHP PENDİK İFTARDA BULUŞTU
Yükleniyor





