-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Kartal Belediyesi, İlçede Uçkun ve Larva ile Mücadele Kapsamında İlaçlama Çalışmalarına Başladı
Kartal Belediyesi, ilçede sivrisinek ve karasineklerin üreme alanlarında larva mücadele çalışmalarını başlattı.
Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, vatandaşların sağlığı ve huzuru için her noktada uçkun ve larva çalışmalarını 7/24 etkin bir şekilde yürütüyor.
Kartallı vatandaşların özellikle sıcak yaz günlerini sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri için harekete geçen Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ilaçlama ekipleri ile koordineli olarak ‘Entegre Vektör Mücadelesi’ kapsamında ilaçlama çalışmalarına başladı.
Yaz mevsiminin gelmesi ve gece ısısının yükselmesiyle birlikte uçkun ve larvalara karşı mücadele çalışması başlatan ekipler, hazırlanan planlama doğrultusunda ilçe genelinde halk sağlığının korunması amacıyla karasinek ve sivrisineklerin birinci derecede üreme noktaları olan alanlarda koruyucu önlemler alarak ilaçlama yapıyor.
“Halk Sağlığı Önceliğimiz”
Uçkun ve larva ile mücadele faaliyetlerinin Kartal’ın 20 mahallesinde ve diğer canlılara zarar vermeden yapıldığını belirten yetkililer, teçhizatlı araçlarla yürütülen uygulamayla daha larva döneminde çalışmaları başlattıklarını, biyolojik mücadele ile yumurta, larva ve ergin dönemlerinde yapılacak çalışmaları planlı bir şekilde uygulamaya devam edeceklerini belirtti.
Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde halk sağlığını merkeze alarak yaz ayları boyunca yoğun ve titiz bir çalışma sürdürecek olan ekipler,çevre dostu ilaçlama yöntemlerini kullanarak hem Kartallılar’ın hem de çevre ve diğer canlıların sağlığını korumayı amaçlıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipleri ile koordineli yürütülecek ‘Entegre Vektör Mücadelesi’ havanın ısı durumuna göre Eylül ayı sonuna kadar sürecek olup; genel larva mücadelesi yıl boyu devam edecek.



TIP BAYRAMI’NDA SAĞLIK ÇALIŞANLARI AYNI SOFRADA BULUŞTU
Kartal Belediyesi 14 Mart Tıp Bayramı’nda Sağlık Emekçilerini Unutmadı
Kartal Belediyesi’nden Okullarda Afet Bilinci Eğitimi
BAKSM 32. İFSAK KISA FİLM FESTİVALİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
Çorbada Bizim de Tuzumuz Var
ELÇİ’NİN İFTARINA YOĞUN İLGİ
PENDİK’TE MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKTI
Özel Ege Bilim Okulları’ndan Matematiği Sevdiren Atölye
Tuzla Belediyesi’nden Konaşlı TOKİ ve çevresine ücretsiz ring hizmeti
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN VEFA SOFRASI
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE DOSTU ADIMLAR
Kartal’da Sanat Rüzgârı: “Bıraktığımız İzler” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
ATIK YAĞLAR EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR
ÜLKÜ OCAKLARI İFTARDA BULUŞTU
BAŞKAN ÇALIK 355 GÜN SONRA İLK KEZ HÂKİM KARŞISINDA
SOKAKTA SAHADA SAHNEDE KADINLA GÜÇLENEN KENT
8 MART’TA ANLAMLI BULUŞMA
CHP PENDİK İHTİYAÇ SAHİBİ VE ENGELLİ BİREYLERLE İFTARDA BULUŞTU
KARTAL’DA KADINLARA ANLAMLI ARMAĞAN
BAŞKAN VEKİLİ ERAY KARADENİZ, PERSONELİN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI
NAZAN ÖNCEL “YARINSIZ YARIN” İLE KÜÇÜKÇEKMECELİ KADINLARLA BULUŞTU
BEYLİKDÜZÜ’NDE ÖĞRENCİLERE ELEKTRONİK ATIK EĞİTİMİ
Pendik Belediyesi “Tekne Orucu” Geleneğini Sürdürüyor
ÇAYKARALILAR BAŞKANINI SEÇTİ
CHP PENDİK İFTARDA BULUŞTU
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL İLÇE PROTOKOLÜNÜ AĞIRLADI
NİYAZİ GÜNERİ FATİH YAVAŞ’I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
TUZLA RAMAZANDA TİYATROYA DOYUYOR
BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI ÇALIK YENİDEN SİLİVRİ’YE SEVK EDİLDİ
BEYLİKDÜZÜ’NDE ÖĞRENCİLERE ELEKTRONİK ATIK EĞİTİMİ
Yükleniyor



