-
BIST 100
16276,09%0,51
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
51,11% 0,17
-
GRAM ALTIN
7356,69% 0,28
-
Ç. ALTIN
11824,91% 0,01
KAYIŞDAĞI VE İNÖNÜ MAHALLELERİNİN İMAR PLANLARINDAKİ DURDURMA KARARI KALDIRILDI
Kayışdağı ve İnönü Mahalleleri'nde Uygulama İmar Planının açılan bir dava sonrası durdurulması bölgede yeni yapılacak inşaatlarda mağduriyetlere yol açmıştı.
Ataşehir Belediyesi ise yaşanan mağduriyetleri gidermek için süreci hızla çözüme kavuşturarak, çalışmalarının kaldığı yerden devam etmesinin önünü açtı.
İstanbul 2. İdare Mahkemesi tarafından 1/1000 ölçekli Kayışdağı ve İnönü Mahalleleri Uygulama İmar Planının iptal edilmesine yönelik süreç Ataşehir Belediyesi’nin katkılarıyla çözüme ulaştı. Süreci titizlikle takip ederek, bölgedeki mağduriyeti, vatandaşlardan gelen talepleri ve endişelerini de dikkate alarak, gerekli adımları atan Ataşehir Belediyesi, yaşanan aksaklığın hızlı bir şekilde çözülmesini sağlayarak, İstanbul Bölge İdare Mahkemesinin kararı ile uygulamanın kaldığı yerden devam etmesini mümkün kıldı.
İmar Planı Süreci ve Mahkeme Kararları
Kayışdağı ve İnönü Mahallelerinde, 22.03.2021-18.01.2022 tarihlerinde onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı doğrultusunda, 20.12.2022- 17.01.2024 tarihlerinde 1/1000 ölçekli Ataşehir İlçesi Kayışdağı ve İnönü Mahalleleri Uygulama İmar Planı yürürlükteydi. Ancak, İnönü Mahallesi’ndeki bir parsel maliki tarafından açılan dava sonucu, İstanbul 2. İdare Mahkemesi’nin 31.10.2024 tarihinde verdiği karar ile bu 1/1000 ölçekli uygulama planı iptal edilmişti. Ancak, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, 24.02.2025 tarihinde verdiği kararla, İstanbul 2. İdare Mahkemesi’nin kararını kaldırdı. Bu karar ile 20.12.2022- 17.01.2024 tarihli imar planı yeniden yürürlüğe girmiş oldu.
Başkan Adıgüzel: “Çözüm Süreci Başarıyla Tamamlandı
Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, belediyenin gösterdiği çaba ile Kayışdağı ve İnönü mahallelerindeki imar planı sorununu çözüme kavuşturduklarını belirtti. Başkan Adıgüzel, şunları söyledi: “Kayışdağı ve İnönü mahallelerimizle ilgili hayata geçirilen Uygulama İmar Planının durdurulmasına yönelik bölgedeki mağduriyetleri gidermek, sorunu çözmek adına gereken adımları attık. Belediye olarak, mahalle sakinlerimizin talepleri ve şikâyetlerini de dinleyerek hızlı bir şekilde çözüm sürecini başlattık. Şimdi, bölgedeki uygulamalar kaldığı yerden devam edecek. Emeği geçen tüm kamu görevlilerine ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Mahalle sakinlerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.
Bölgedeki durdurulan uygulama sürecinin kaldığı yerden devam etmesi ile Kayışdağı ve İnönü Mahalleleri, daha modern, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir hale gelecek.
PENDİK’TE MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKTI
Özel Ege Bilim Okulları’ndan Matematiği Sevdiren Atölye
Tuzla Belediyesi’nden Konaşlı TOKİ ve çevresine ücretsiz ring hizmeti
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN VEFA SOFRASI
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE DOSTU ADIMLAR
Kartal’da Sanat Rüzgârı: “Bıraktığımız İzler” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
ATIK YAĞLAR EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR
ÜLKÜ OCAKLARI İFTARDA BULUŞTU
BAŞKAN ÇALIK 355 GÜN SONRA İLK KEZ HÂKİM KARŞISINDA
SOKAKTA SAHADA SAHNEDE KADINLA GÜÇLENEN KENT
8 MART’TA ANLAMLI BULUŞMA
CHP PENDİK İHTİYAÇ SAHİBİ VE ENGELLİ BİREYLERLE İFTARDA BULUŞTU
KARTAL’DA KADINLARA ANLAMLI ARMAĞAN
BAŞKAN VEKİLİ ERAY KARADENİZ, PERSONELİN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI
NAZAN ÖNCEL “YARINSIZ YARIN” İLE KÜÇÜKÇEKMECELİ KADINLARLA BULUŞTU
BEYLİKDÜZÜ’NDE ÖĞRENCİLERE ELEKTRONİK ATIK EĞİTİMİ
Pendik Belediyesi “Tekne Orucu” Geleneğini Sürdürüyor
ÇAYKARALILAR BAŞKANINI SEÇTİ
CHP PENDİK İFTARDA BULUŞTU
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL İLÇE PROTOKOLÜNÜ AĞIRLADI
NİYAZİ GÜNERİ FATİH YAVAŞ’I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
TUZLA RAMAZANDA TİYATROYA DOYUYOR
BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI ÇALIK YENİDEN SİLİVRİ’YE SEVK EDİLDİ
BEYLİKDÜZÜ’NDE ÖĞRENCİLERE ELEKTRONİK ATIK EĞİTİMİ
10. Vedat Günyol Deneme Ödülünü “Gölgenin Rüyası” Kazandı
Kartal Belediyesi Zabıta Memuru Alımı İçin Mülakatlar Tamamlandı
BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN AFETLERE KARŞI FARKINDALIK SEMİNERİ
KARTAL KAYMAKAMI YETİMLERLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
Öğrencilere “Matematik Tamir Atölyesi”
28 Şubat’ın Yıl Dönümünde Pendik’te Anma, Sergi ve Tiyatro Programı
Yükleniyor



