• BIST 100

    16001,32%1,2
  • DOLAR

    43,38% 0,10
  • EURO

    51,55% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7090,54% 0,64
  • Ç. ALTIN

    11647,77% 0,00

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, VEFATININ 87’NCİ YILINDA TUZLA’DA ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 87’nci yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Tuzla’da da düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı.

TUZLA 10.11.2025 18:06:00 281 0
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, VEFATININ 87’NCİ YILINDA TUZLA’DA ANILDI

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı, Tuzla Sahil Tören Alanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreniyle başladı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin bırakılmasının ardından, Ulu Önder’in ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05’te sirenler çaldı, vatandaşlar iki dakikalık saygı duruşunda bulundu ve bayraklar yarıya indirildi.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona eren törene; Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Tuzla Piyade Okul Komutanı Tümgeneral Alparslan Kılınç, Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl, Başsavcı Vekili Hakan Özer, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KÜLTÜR MERKEZİ’NDE DUYGU DOLU ANLAR

Resmî törenin ardından İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde Atatürk’ü Anma Programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Tuğrul Bey Anadolu Lisesi Müdürü Halil Yıldız açılış konuşmasını yaptı. Katılımcılar, “10 Kasım 1938 Atatürk’ün Cenaze Merasimi” temalı video gösterimiyle duygusal anlar yaşadı.

Programda, İbni Sina Ortaokulu öğrencilerinin “Mustafa Kemaller Tükenmez”, “Atatürk’ü Duymak” ve “Kahraman Atatürk’üm” adlı şiirleri büyük beğeni topladı.

Tuğrul Bey Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Atatürk oratoryosu ve müzik öğretmenlerinin seslendirdiği solo ile koro eserler uzun süre alkışlandı.

Program sonunda düzenlenen ödül töreninde, “10 Kasım” temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, Tümgeneral Alparslan Kılınç ve Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl tarafından verildi.

“ATATÜRK’ÜN İLKE VE DEVRİMLERİNİ YAŞATMAK EN BÜYÜK SORUMLULUĞUMUZ”

Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl, Atatürk’ün mirasının gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekerek, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, sadece bir lider değil; ulusumuza bağımsızlık, laiklik ve çağdaşlık yolunu açan büyük bir vizyonerdir. Bizler, onun ilke ve devrimlerini yaşatmayı en büyük sorumluluğumuz olarak görüyoruz. 87 yıl önce bedenen aramızdan ayrılsa da fikirleri, ilkeleri ve eserleriyle Atatürk, her zaman yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir” dedi.

HER YAŞ GRUBU ATATÜRK İÇİN BULUŞTU

İlçenin dört bir yanında anma programları düzenlendi. Bu kapsamda Çınar Park Akademi Çocuk Merkezi’nde düzenlenen törende 4–6 yaş grubundaki minikler “Atam Seni Çok Seviyoruz” şiiri ve “Atatürk Çocukları” şarkısını seslendirdi. Ardından çocuklar, resim ve mektuplarından oluşan “Atatürk Köşesi”ni hazırladı. Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde düzenlenen programda ise 65 yaş üstü vatandaşlar Atatürk’ü saygıyla andı; günün anlamına dair konuşmalar yapıldı, anı videoları izlendi. Rumeli Kültür Merkezi’nde açılan “Atatürk’ün İzinde Bir Ömür, Ataya Minnetle” sergisi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

ATATÜRK İÇİN DERİNLERDE SAYGI DURUŞU

Anma etkinlikleri karada olduğu kadar denizde de gerçekleştirildi. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak isteyen bir grup dalgıç, Derinlere Saygı Dalış Topluluğu öncülüğünde ve İstanbul Valiliği ile yerel yönetimlerin desteğiyle su altına indi. Dolmabahçe, Beykoz, Maltepe ve Tuzla olmak üzere dört farklı noktada eş zamanlı yapılan dalış, saat 08.45’te başladı.

Dalgıçlar, su altında açtıkları Atatürk posterleri ve pankartlarla 09.05’te satha çıkarak yanan meşalelerle görsel bir anma gerçekleştirdi.

Tuzla Yelken ve Su Sporları Kulübü Başkanı Sermet Fındık, “Kulübümüz, 2018 yılında Tuzla’da yelken ve kürek sporlarını geliştirmek amacıyla kuruldu. Bizim kırmızı çizgimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun ilke ile değerleridir. 10 Kasım, bizler için çok özel ve anlamlı bir gün. Bugün de Atamızı, kendisine yakışır bir şekilde saygı, rahmet ve minnetle andık. Bu anlamlı günde yanımızda olan Tuzla Belediyesi’ne ve desteklerini esirgemeyen dalgıç ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Yaklaşık 100 dalgıcın katıldığı etkinliğe; Sahil Güvenlik Komutanlığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi, DAK/SAR, Boğaziçi, Marmara, Piri Reis ve Koç Üniversitesi sualtı kulüpleri de destek verdi. Etkinliğin merkez noktası olan Dolmabahçe Sarayı önündeki dalış, vatandaşlar tarafından karadan da ilgiyle takip edildi.

BEŞİKTAŞ STADYUMU’NDA GENÇLİK HEYECANI

ARI GİBİ ÇALIŞIYORUZ, ARKAMIZDA TUZLALILAR VAR

Pendik Belediyesi YETGİM’e İlgi Artıyor

KARTAL KAYMAKAMI ÇAKICI İLÇE PROTOKOLÜ İLE BİR ARAYA GELDİ

NİYAZİ GÜNERİ VE YÖNETİMİ PENDİK ‘İN NABZINI TUTMAYA DEVAM EDİYOR

EĞİTİM BİR-SEN İSTANBUL 4 NO’LU ŞUBE YÖNETİMİ GAZETECİLERLE BULUŞTU

İYİ PARTİ YÖNETİMİNDEN BAŞKAN YÜKSEL’E ZİYARET

Kartal'da Ailede Etkili İletişim Söyleşisi Gerçekleştirildi

ÇOCUKLAR TATİLİN TADINI SPORLA ÇIKARDI

Kartal’da Uğur Mumcu Anıldı

Kartal Belediyesi’nden Ara Tatile Özel Çocuk Atölyeleri

Kartal’da 15. Uğur Mumcu’yu Anma Yol Koşusu Düzenlendi

İYİ PARTİ KARTAL’DAN SAYGISIZLIĞA TEPKİ

DEVRİM ŞEHİDİ UĞUR MUMCU KARTAL’DA ANILDI

KARTAL’DA DEMOKRASİ VE AYDINLANMA İÇİN 15. KEZ KOŞULACAK

GENÇLERE SPOR AKADEMİLERİ YOLUNDA ÜCRETSİZ DESTEK

KAZANAN DOSTLUK OLDU

DOĞAN BİRKAN TÜRKMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

DEVRİM ŞEHİDİMİZ UĞUR MUMCU'YU ANIYORUZ

ADALET VE DEMOKRASİNİN SAVUNUCUSU ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

YARIYIL TATİLİNDE TUZLA'DA ÇOCUK COŞKUSU

Maker Atölyeleri Kartallı Öğrencileri Bilim ve Teknolojiyle Buluşturuyor

11. YARIYIL ŞENLİĞİ ÇOCUKLARI BEKLİYOR

BAŞKAN GÜNERİ’DEN MAHALLE MUHTARLARINA ZİYARET

Kartal’da Edebiyat ve Sanat Aynı Sahnede Buluştu

ŞİDDETLE MÜCADELEDE YEREL YÖNETİMLERİN ROLÜ NELERDİR?

Kartal’da Komedi Rüzgarı

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ KAR YAĞIŞINA KARŞI SAHADA

Kartal’da Çocukların Tatil Sevinci: “Yarıyıl Şenliği” Renkli Etkinliklerle Başladı

GALERİ KÜP’TE SEZONUN İLK KONSEPT SERGİSİ AÇILDI

Yükleniyor

Umre ziyaretleri için 4 yeni rota

İsrailli bakanın Mescid-i Aksa baskınına Dışişleri'nden sert tepki: Kabul edilemez

ABD bu hamburgeri konuşuyor! Havyar ve yenilebilir altının bulunduğu hamburgerin fiyatı tam 14 bin TL

Arap ülkeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi

AK Parti'den 2. tur için hummalı çalışma! Yurt dışındaki oy kullanımı rekora gidiyor

Yunanistan'da 4 Türk aday milletvekili seçildi

Portekiz'deki orman yangınlarında ölü sayısı yükseldi

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

Katalonya’ya perşembeye kadar süre

DUnyanın en genç lideri olacak

GÖRÜŞ HABER 20 YAŞINDA

‘Kare Kare İstanbul’ Sergisi Maltepe’de

SANAT GÜNEŞİMİZ BODRUM’DA VE BURSA’DA ANILACAK

EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMAZ

Nuri Sesigüzel'in cenazesinde büyük ayıp! Mahmut Tuncer 20 TL isteyen kişiye 'Yüzsüz müsün?' diyerek karşılık verdi

Üç telli çalan saz ustası Durmuş Yıldırım, 91 yaşında hayatını kaybetti

Cannes Film Festivali'ne giden Hande Erçel, süper mini elbisesiyle çömelerek poz verdi

Cannes Film Festivali'nde dakikalarca ayakta alkışlanan Merve Dizdar, Türkiye'ye dönüşte uçağa alınmadı

Yalı Çapkını'nda ayrılacağı konuşulan Şerif Sezer, dizinin hesabını takipten çıkardı

Aleyna Tilki'nin annesi Havva Öztel, ABD'ye yerleşti

KARTAL KAYMAKAMI ÇAKICI İLÇE PROTOKOLÜ İLE BİR ARAYA GELDİ

EĞİTİM BİR-SEN İSTANBUL 4 NO’LU ŞUBE YÖNETİMİ GAZETECİLERLE BULUŞTU

İYİ PARTİ KARTAL’DAN SAYGISIZLIĞA TEPKİ

ADALET VE DEMOKRASİNİN SAVUNUCUSU ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

YEREL BASIN BOWLİNG TURNUVASINDA BULUŞTU

Gazetecilere Özel Bowling Turnuvası Sultanbeyli’de Düzenleniyor

HANİFE KANDEMİR'İN ACI GÜNÜ

GÜRKAN AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Kapadokya Değer Ödülleri Sahiplerini Buldu

NİHAL KORKMAZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Tuzla’da 'Orman Benim' Kampanyası Kapsamında Mercan Park Temizlendi

O bölgede akıllı telefon kullanımı yasaklandı

KÂĞITHANE’DE YENİ GÖKMENLER YETİŞİYOR

ÇOCUKLAR AKIL VE ZEKA ATÖLYELERİNDE BULUŞTU

KARBON AYAK İZİ İÇİN ENERJİ İZLEME VE YÖNETME GEREKİYOR

Artık Şirketlerde Kağıt İsrafına Son

Yandex Mobil Yenilendi

Kale’den Lüks Kartlı Kilit Serisi

Kolay İK ChatGPT ile Entegre, Çalışan Esenliği Chatbot’u Geliştirdi

Damla Sulama Yöntemiyle Toprakta Yeşeren Hayat

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9