-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,18% 0,03
-
EURO
51,01% 0,31
-
GRAM ALTIN
7107,76% -0,01
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,43
Ramazan'a Manevi Bir Yolculuk
Tuzla Belediyesi’nin düzenlediği "Camileri ve Türbeleri Geziyoruz" programı, Ramazan ayı boyunca vatandaşları bir araya getirmeye devam ediyor.
Tuzla sakinleri, camiler ve türbeler turu kapsamında Aziz Mahmut Hüdayi Cami ve Türbesi ile Büyük Çamlıca Cami’ni ziyaret etti.
Etkinliğe katılanlar, İstanbul’un tarihi ve manevi zenginliklerini keşfetmenin keyfini yaşadı. Tuzla’dan yola çıkılan turda, ilk olarak Aziz Mahmut Hüdayi Hazretleri’nin türbesi ziyaret edildi. Ardından Büyük Çamlıca Cami’ne geçildi ve burada namazlarını eda eden katılımcılar, günü fotoğraflar çekerek ölümsüzleştirdi.
“RAMAZAN BOYUNCA BU TÜR ORGANİZASYONLARA DEVAM EDECEĞİZ”
Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, “Ramazan, paylaşma ve dayanışma ayıdır. Bu mübarek ayda, hem manevi değerlerimizi pekiştirmek hem de komşularımızla daha güçlü bağlar kurmak amacıyla bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Camiler ve türbeler, İstanbul’un manevi mirasını yansıtan çok değerli mekanlardır. Tuzla Belediyesi olarak, Ramazan boyunca bu tür organizasyonlara devam edeceğiz" dedi.
“ÇOK GÜZEL BİR GÜN GEÇİRDİK”
Geziye katılan Emine Yurtsever, “Bugün Aziz Mahmut Hüdayi Hazretleri’nin türbesini ziyaret ettik. Ardından Büyük Çamlıca Cami'ne gelerek namazımızı eda ettik. Fotoğraflar çektirdik, çok güzel bir gün geçiriyoruz. Ramazanımızı hakkıyla geçirmek için buraları gezmek çok güzel oluyor” diyerek memnuniyetini dile getirdi.
Hasan Özen ise, "Bugün gerçekten çok güzel bir gün geçirdik. Ramazan’ın ruhunu yaşamak için böyle bir etkinlik, insanın manevi dünyasını zenginleştiriyor. Aziz Mahmut Hüdayi Hazretleri’nin türbesine ziyaretimizden sonra Büyük Çamlıca Cami’ndeki huzurlu atmosferde namaz kılmak, Ramazan’a olan saygımızı pekiştirdi. Tuzla Belediyesi'nin düzenlediği bu tür etkinlikler hem şehrimize değer katıyor hem de komşularımızla daha yakın bir bağ kurmamıza olanak sağlıyor. Bu tür etkinliklerin devam etmesini diliyorum" dedi.
Katılımcılar, günün sonunda hem manevi olarak huzur bulduklarını hem de tarihi mekanları ziyaret ederek kültürel bir zenginlik kazandıklarını ifade ettiler.
Ramazan boyunca her perşembe yapılacak olan gezi programlarına https://etkinlik.tuzla.bel.tr adresinden kayıt olabilirsiniz.
CHP PENDİK SAĞLIK ÇALIŞANLARINI UNUTMADI
BEYLİKDÜZÜ HAYIRLI İFTAR SOFRASI 11’İNCİ KEZ KURULDU
Kartal Belediyesi’nden İbadethanelerde Kapsamlı Temizlik ve Bakım Çalışması
Gazeteciler Aile Ortamında İftarda Bir Araya Geldi
10. VEDAT GÜNYOL DENEME ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
BEYLİKDÜZÜ’NDE ATIKLAR SANATA DÖNÜŞTÜ
TUZLA BELEDİYESİ VE İBB İŞ BİRLİĞİNDE TRAFİĞİ RAHATLATACAK DÜZENLEME
BASINA TEŞEKKÜR VE "ORTAK AKIL" VURGUSU
Burak Bora Anadolu Lisesi’nden Bir Başarı Daha
TIP BAYRAMI’NDA SAĞLIK ÇALIŞANLARI AYNI SOFRADA BULUŞTU
Kartal Belediyesi 14 Mart Tıp Bayramı’nda Sağlık Emekçilerini Unutmadı
Kartal Belediyesi’nden Okullarda Afet Bilinci Eğitimi
BAKSM 32. İFSAK KISA FİLM FESTİVALİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
Çorbada Bizim de Tuzumuz Var
ELÇİ’NİN İFTARINA YOĞUN İLGİ
PENDİK’TE MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKTI
Özel Ege Bilim Okulları’ndan Matematiği Sevdiren Atölye
Tuzla Belediyesi’nden Konaşlı TOKİ ve çevresine ücretsiz ring hizmeti
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN VEFA SOFRASI
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE DOSTU ADIMLAR
Kartal’da Sanat Rüzgârı: “Bıraktığımız İzler” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
ATIK YAĞLAR EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR
ÜLKÜ OCAKLARI İFTARDA BULUŞTU
BAŞKAN ÇALIK 355 GÜN SONRA İLK KEZ HÂKİM KARŞISINDA
SOKAKTA SAHADA SAHNEDE KADINLA GÜÇLENEN KENT
8 MART’TA ANLAMLI BULUŞMA
CHP PENDİK İHTİYAÇ SAHİBİ VE ENGELLİ BİREYLERLE İFTARDA BULUŞTU
KARTAL’DA KADINLARA ANLAMLI ARMAĞAN
BAŞKAN VEKİLİ ERAY KARADENİZ, PERSONELİN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI
NAZAN ÖNCEL “YARINSIZ YARIN” İLE KÜÇÜKÇEKMECELİ KADINLARLA BULUŞTU
Yükleniyor





