Bugun...


Çekmeköy'de Şehitler Rahmetle Anıldı
Tarih: 18-07-2023 10:44:21 Güncelleme: 18-07-2023 10:44:21 + -


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde şehitler çeşitli etkinliklerle anıldı.

facebook-paylas
Tarih: 18-07-2023 10:44

Çekmeköy'de Şehitler Rahmetle Anıldı

15 Temmuz 2016  hain darbe girişiminin 7. yılında, darbeye karşı kahramanca mücadele eden şehitler tüm yurtta olduğu gibi Çekmeköy’de de çeşitli etkinlikler anıldı. Taşdelen Hacı Yusuf Cebir Camii’nde mevlid töreni ile başlayan anma etkinlikleri şehit kabirlerinin ziyareti ve şehit ailelerinin ziyaretiyle devam etti.

15 Temmuz günü Şehit Üsteğmen Arif Kalafat Doğa Parkı’nda açılan “Fotoğraflarla 15 Temmuz” fotoğraf sergisine ise vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sergi açılış törenine Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, şehit yakınları ve gaziler, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşma gerçekleştiren Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, “15 Temmuz 2016'da bundan yedi sene önce vatan, bayrak düşmanı olan teröristler çok büyük bir ihanet, zulüm gerçekleştirdiler. O gece çok karanlık bir geceydi fakat o geceyi döktükleri kanları ile mübarek ve aydınlık bir sabaha ulaştıran aziz şehitlerimiz ile kıymetli gazilerimizin huzurunda bugün onların ismini yaşatmak, unutmamak, unutturmamak, ömür boyu vefa borcumuzu ödemek için Çekmeköy Belediyemizin açtığı serginin açılışında bir aradayız. Rabbim ülkemize bir daha böyle kasvetli geceler, sıkıntılı olaylar göstermesin. Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan şehadetlerinin kabulüyle, rahmetiyle muamele etmesini, gazilerimize yaşamları boyunca sağlık, huzur diliyoruz, Allah razı olsun” dedi.

Konuşmanın ardından sergi açılışı gerçekleşti. Çekmeköy Belediyesi’nce düzenlenen sergide, Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine karşı halkın ve emniyet güçlerinin kahramanlığını, cesaretini anlatan Anadolu Ajansı'nın fotoğrafları yer aldı.

 




Bu haber 242 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI