Bugun...


Ümraniye’de 15 Temmuz Unutulmadı
Tarih: 18-07-2023 11:46:40 Güncelleme: 18-07-2023 20:37:40 + -


Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin 7. yılında gazi ve şehit aileleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

facebook-paylas
Tarih: 18-07-2023 11:46

Ümraniye’de 15 Temmuz Unutulmadı

Başkan İsmet Yıldırım, "Ne mutlu gazi ve şehit olana. Bayrak, vatan ve devletimiz olmazsa hiçbir şey olmaz onun için güçlü olmayız" dedi.

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’da kalkıştığı darbe girişimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile sokağa çıkan demokrasi kahramanlarının sayesinde bastırılmıştı. 251 vatandaşın şehit olduğu darbe girişimi Ümraniye Belediyesi tarafından 7. yılında da unutulmadı. Ümraniye Millet Bahçesi’nde düzenlenen akşam yemeğine Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın yanı sıra, Ümraniye Kaymakamı Abdülaziz Aydın, gazi ve şehit aileleri de katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, 15 Temmuz gecesine ait görüntüler ve o akşama ait fotoğraflarla devam etti.

 

15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yılında gazi ve şehit aileleriyle bir araya gelen Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, "15 Temmuz gecesinin çok cesur kahramanları davetimizi kırmayıp geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Her 15 Temmuz gecesi olduğu gibi hepimiz duygulandık. Öncelikle 251 şehidimize ayrı ayrı Allah’tan rahmet diliyorum. Siz gazilerimizin ve şehitlerimizin ailelerisiniz ve hepiniz başımızın tacısınız. Bu ülke demek ki bunu 2016’da yaşayacakmış. Hep beraber kadınıyla, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla Cumhurbaşkanımızın bir söylemiyle herkes sokağa çıktı. Ben de o gece Trabzon üzerinden Gümüşhane’ye gitmiştim ben de havalimanında öğrenmiş oldum. Ta ki Cumhurbaşkanımızı karşılayana kadar hikâyemiz devam etti.

Allah o geceyi bir daha yaşatmasın. Hepimizin o gece bir hikâyesi var ama ne mutlu ki şehit olanlara ve ne mutlu ki gazi olanlara. Cumhurbaşkanımızla birlikte havalimanında bulunduk. Son bir Fransız helikopteri geldi ve içinde 4 tane hain, Atatürk Havalimanı’nın her tarafı cam biliyorsunuz. Cumhurbaşkanımıza yaklaştılar aşağıya alalım dediler ve 5-6 kişi alabiliriz dediler. Cumhurbaşkanımız da biz buradayız bir yere gitmiyoruz dedi. O helikopterdekiler sonra Yunanistan’a kaçtı. Cumhurbaşkanımıza helikopter ile nasıl geldiğini sorduğumda bana Peygamberimizin örümcek olayı gibi oldu Allah onlara helikopteri göstermedi dedi. Allah böyle vatan hainlerinin bu ülkeyi kardeşkanı dökecek şekilde bir daha bunlara fırsat vermesin. Türkiye’nin iki tane kırmızıçizgisi var PKK ve FETÖ, bunlara karşı uyanık olmalıyız. Vatan, bayrak ve devlet olmazsa hiçbir şey olmaz. Onun için güçlü olmalıyız" şeklinde konuştu.




Bu haber 287 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI